Mergi direct la conținut »
Coșmarul continuă! Încă un copil internat la «Marie Curie» cu sindrom hemolitic uremic
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Coșmarul continuă! Încă un copil internat la «Marie Curie» cu sindrom hemolitic uremic

O fetiță în vârstă de un an și nouă luni a fost transferată ieri, de la o clinică privată din Capitală la secția de Nefrologie a Spitalului de Copii ”Marie Curie”, fiind diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic (SHU). Săptămâna trecută, alte două astfel de cazuri au apărut la Pitești și la Bacău.

Micuța a fost tratată de la o clinică privată din București, unde i s-a pus diagnosticul, însă nu a fost supusă încă dializei. ”Joi după amiază, o fetiţă de un an şi nouă luni a fost transferată de la o clinică privată din Capitală la secţia de nefrologie a spitalului «Marie Curie». A fost diagnosticata cu sindrom hemolitic uremic, însă momentan nu este pe dializă peritoneală”, a declarat şefa Secţiei de nefrologie a Spitalului ”Marie Curie”, Mihaela Bălgrădean, citată de Mediafax.

La sfârșitul săptămânii trecute, două noi cazuri de sindrom hemolitic uremic la bebeluși au readus în actualitate tragedia petrecută în luna februarie a acestui an, când 18 copii au ajuns în stare gravă la spital cu această afecțiune, trei dintre micuți fiind răpuși de boală.

Alți doi copii bolnavi

Vinerea trecută, o fetiță de un an şi opt luni din Pitești a fost transferată la Bucureşti, după ce a avut vărsături şi scaune diareice cu sânge. În aceeași zi, un băiețel de un an și două luni ajungea în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași, prezentând simptome asemănătoare. Ambii copii au fost puși pe dializă, iar acum starea lor este stabilă.

În februarie, 18 copii, cei mai mulţi din judeţul Argeş, au fost internaţi la Spitalul ”Marie Curie”, cu sindrom hemolitic uremic. Trei dintre aceștia au murit. Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, după cum anunța atunci Ministerul Sănătății. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Ulterior, au fost găsite tulpini de E.coli la brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la angajaţi ai fabricii, însă oficialii au spus că nu există nici o legătură între procesatorul de lapte şi îmbolnăviri.

Close
Închide
  Close