MENIU CAUTĂ
21 Iun. 2004 21:00

„Credeti ca rezultatul alegerilor locale se va reflecta si asupra alegerilor generale?”

Distribuie

e foarte important daca acest partid va reusi sa se modernizeze. Daca ei nu iau masurile care se impun, tare mi-e teama ca localele din acest an vor spune mai multe decat ar vrea PSD si pentru generalele din acest an.

„PSD ar putea sa fie nevoit sa recurga la o alianta in toamna”

Cunoscutul jurnalist, Ion Cristoiu desi apreciaza ca rezultatele partiale din turul doi al alegerilor locale preconizeaza o schimbare de forte in alegerile generale, considera ca schimbarea respectiva nu va fi una radicala. „Putem observa ca in majoritatea localitatilor s-a votat continuitatea. Regula a fost ca primarii in exercitiu sa castige inca un mandat. Normal ca au fost si exceptii. Se poate spune ca romanii nu au nevoie de o schimbare in sensul cederist, adica schimbare de dragul schimbarii”, afirma Ion Cristoiu. „Asta nu inseamna ca PSD nu va avea probleme in asigurarea majoritatii cat de cat confortabile in toamna. Este din ce in ce mai probabil ca PSD sa fie nevoit sa faca o alianta preelectorala cu unul dintre partidele mici pentru a-si putea asigura majoritatea parlamentara necesara formarii unui nou cabinet”, mai declara Cristoiu.

„Cu politica externa nu se castiga alegerile in Romania”

Emil Hurezeanu: Al doilea tur a confirmat asteptarile trezite in primul tur, electoratul a terminat ce a inceput. PSD pierde in sir cateva mari orase, dar mai ales in Moldova, unde cele mai multe orase mari „reduta” au trecut de partea Aliantei, esecul e usturator. Se pot trage trei concluzii care au valoare si pentru alegerile generale: 1) PSD va trebui sa-i reformeze strategia si echipa. Un conflict intre aripa Iliescu-Nastase, daca a existat, va trebui sa fie transat in favoarea purtatorilor de mesaj nou; 2) in Alianta vor trebui distribuite si consolidate rolurile celor doi co-presedinti si avuta in vedere chiar ideea fuziunii celor doua formatiuni, a contopirii in una singura. PNL si PD trebuie sa gaseasca o cale de mijloc, eventual de centru dreapta. E in interesul lor; 3) Cu politica externa nu se castiga alegerile in Romania, dar fara rezultate in politica externa se pot pierde.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii