Pe tot timpul anului, indiferent că este iarnă sau vară, se recomandă folosirea cremelor cu factorului de ărotecție solară 15 (SPF 15 ), iar pe timpul verii, mai ales în vacanțe, când expunerea la soare este mai mare, specialiștii recomandă utilizarea cremelor de protecție cu SPF între 30 și 50, dar nu mai mult de o lună.Dorina Heimann
În cazul în care se folosesc produse cu SPF ridicat pe termen lung, riscurile ce pot apărea sunt de la sensibilizarea epidermei, alergii, intoleranța produsului respectiv și până la declanșarea cancerului de piele. ”Conținutul mare de aluminiu, de dioxid de titan și de oxid de zinc regăsite în produsele de protecție solară duc la apariția melanomului, dacă acestea sunt folosite pe perioade lungi de timp”, explică Dorina Heimann, expert cosmetică medicală.
Factorul de protecție solară ideal. Cum îl alegem?
Cele mai multe produse cosmetice (creme hidratante, fonduri de ten) conțin factor de protecție solară. Totuși, nu orice produs de acest tip protejează la nivel optim. ”Este foarte important ca produsele de acest tip să conțină antioxidanți care neutralizează radicalii liberi, factorii absorbanți și reflectorizanți ai soarelui. De aceea, la momentul achiziționării unui factor de protecție, trebuie să se citească cu atenție lista ingredientelor pentru a se evita riscurile ce pot apărea mai târziu”, spune expertul în cosmetică medicală.
Atunci când cumpărăm produse de protecție solară, trebuie să verificăm dacă acestea conțin: glicerină (hidratează), tocoferol, pantenol (hidratează și hrănesc pielea), antioxidanți și betacaroten (neutralizează radicalii liberi).
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro