Mergi direct la conținut »
LIBERTATEA TE AJUTĂ: Opriți crima împotriva albinelor!
Ştiri Libertatea > Ştiri > LIBERTATEA TE AJUTĂ: Opriți crima împotriva albinelor!

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Opriți crima împotriva albinelor!

Anul trecut, ne-au murit foarte multe albine, din cauza substanțelor folosite de agricultori. Nu s-a luat nicio măsură. Măcar anul acesta, va lua cineva măsuri, pentru a opri crima împotriva albinelor? (Alin Ionescu, Ilfov)

De Alexandru Boariu,

 RĂSPUNS: Recent, autoritățile au anunțat că au în vedere astfel de măsuri. De exemplu, Ministerul Agriculturii a anunțat că Autoritatea Națională Fitosanitară a depistat produse de protecția plantelor neconforme privind conținutul de substanță activă. “Având în vedere că, în perioada următoare, se va deschide sezonul de tratamente fitosanitare la culturile agricole, ANF a organizat echipe de control la depozite și unități fitofarmaceutice, de unde a prelevat probe și le-a transmis spre analiză către laboratoarele de profil, astfel încât toți deținătorii de terenuri să poată beneficia de produse omologate de cea mai bună calitate. Din 47 de probe de erbicide analizate, 8 au fost neconforme din punctul de vedere al conținutului de substanță activă. Au fost depistate și raticide, a căror substanță activă nu este omologată. Au fost aplicate sancțiuni, conform OG 4/1995 privind comercializarea și utilizarea pesticidelor”-precizează MADR.

Citeste și: Apel la Bruxelles pentru combaterea fenomenului mierii contrafăcute; Daciana Sârbu vrea ca doar produsele cu 100% miere să fie etichetate sub acest nume

 

Close
Închide
  Close