Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Criminala de la metrou a dat în scris că vrea să fie expertizată psihiatric. Specialiștii îi vor ”dezgropa” trecutul medical și emoțional
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV / Criminala de la metrou a dat în scris că vrea să fie expertizată psihiatric. Specialiștii îi vor ”dezgropa” trecutul medical și emoțional

Magdalena Șerban, individa care a îngrozit o țară întreagă cu atacurile barbare de la metrou, așteaptă ca medicii psihiatri să înceapă examinarea ei și să stabilească dacă a avut discernământ când a ucis. Conform procedurilor judiciare, asasina a fost pusă să-și dea acordul în scris pentru a putea fi expertizată psihiatric fie în închisoare, fie într-un spital din rețeaua civilă.

De Cristian Burcioiu,

De aproape o săptămână, criminala de la metrou este închisă într-o celulă specială a spitalului Penitenciar Jilava, o cameră de protecție complet capitonată în care nu există mobilier cu colțuri, încăpere în care riscul de a se răni este zero. În acest spațiu, Magdalena Șerban așteaptă ca procedurile medicale prin care specialiștii vor stabili dacă a avut sau nu discernământ să fie demarate.

Însoțită de avocat, asasina a dat și-a dat acordul pentru expertiză în fața procurorului

Însă, pentru ca totul să fie ”ca la carte”, pentru ca să poată intra sub lupa examinatorilor care o pot trimite fie la pușcărie, fie într-un spital de boli nervoase, asasina trebuie să fie de acord cu expertiza.

”Femeia a dat declarație în scris în fața procurorului care coordonează ancheta că este de acord să fie expertizată psihiatric. Acest lucru s-a întâmplat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București în prezența avocatului ei. Odată semnătura sa obținută, procurorul va decide când va demara această procedură care va stabili dacă femeia are sau nu discernământ”, ne-au explicat surse judiciare.

Specialiștii în psihiatrie vor ”dezgropa” trecutul medical și emoțional al asasinei de la metrou

Criminala care a împins-o sub roțile metroului pe tânăra Alina Ionela Ciucu va fi supusă, în cadrul expertizei psihiatrice, unui interviu de specialitate – în care întrebările simple se vor împleti cu unele cheie -, discuție care va viza chiar și perioade din copilăria sa, episoade emoționale care au marcat-o, informații care vor fi coroborate cu documentele medicale de la dosar. Surse apropiate anchetei susțin că ucigașa nu a fost până acum în evidența vreunui serviciu medical de  boli nervoase din România. la dosar există doar documente emise în Spania, unde ar fi fost tratată.  În plus, în luarea unei decizii vor cântări și înregistrările video care surprind cele două atacuri care le-au vizat pe Alexandra Anne Mary Costache și pe Alina Ionela Ciucu.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

”Istoricul său medical, documentele medicale de la dosar și felul în care va colabora cu specialiștii îi vor contura discernământul din momentul atacurilor. Imaginile care au surprins atacurile vor fi și ele decisive pentru că ar putea dovedi dacă femeia a acționat după un plan. În ambele cazuri, ea și-a împins victimele cu doar câteva secunde ca garnitura să intre în viteză, în stație. În primul caz, cel de la Costin Georgian, ea chiar s-a asigurat că metroul intră în stație, a aruncat pentru asta o privire către tunel și apoi a acționat”, ne-au explicat surse judiciare.

Expertiza psihiatrică poate dura chiar și câteva săptămâni

În funcție de decizia specialiștilor în psihiatrie, Magdalena Șerban ar putea ajunge într-o închisoare  – dacă se va dovedi că a avut discernământ -, sau într-un centru pentru boli nervoase – dacă are discernământul abolit. Expertiza se poate derula fie în Spitalul Penitenciar Jilava, fie într-un spital din rețeaua civilă și poate dura chiar și câteva săptămâni, în funcție de răspunsurile pe care le va furniza ucigașa.

Close
Închide
  Close