Mergi direct la conținut »
Judecătorul Cristi Dănileț a explicat cum poate fi oprită modificarea Codului Penal
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Judecătorul Cristi Dănileț a explicat cum poate fi oprită modificarea Codului Penal

Judecătorul Cristi Dănileț a explicat cum poate fi oprită modificarea Codului Penal

Judecătorul Cristi Dănileț a explicat, într-o postare pe pagina de Facebook, cum poate fi oprită modificarea Codului Penal.

Cristi Dănileț atrage atenția că modificările aduse la Codul Penal intră în vigoare la 10 zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă, în opinia sa, că este timp suficient pentru ca efectele modificărilor să fie oprite și prezintă trei moduri în care este posibil acest lucru.

Cum poate fi oprită modificarea Codului Penal. Trei soluții

„CCR are timp suficient să se pronunţe dacă: Avocatul Poporului atacă OUG cum că nu există urgenţă sau dacă preşedintele CSM sesizează conflictul constituţional între autorităţile statului. Sau poate Guvernul abrogă OUG, e posibil şi asta”, a scris Cristi Dănileț, pe Facebook.

Guvernul a adoptat ordonanta graţierii, marţi seară. Miniștrii au adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse și  și Ordonanța de modificare a Codurilor. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Florin Iordache, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern, la ora 22.00. Proiectele controversate nu s-au aflat pe ordinea de zi oficială a ședintei Executivului. În jurul orei 1:00, Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial.

Miercuri dimineață, președintele CSM a prezidat ședința CSM și a propus sesizarea Curții Constituționale. Consiliul Superior al Magistraturii a votat în unanimitate să sesizeze Curtea Constituțională în privința unui conflict de natură instituțională între puterile statului, respectiv puterea judecătorească și puterea executivă. Votul din CSM a fost public, o premieră în privința luării deciziilor în acest for de conducere din justiție.

Close
Închide
  Close