MENIU CAUTĂ
21 Apr. 2017 21:12

Cristian Diaconescu explică cum ar putea influenţa atacul de la Paris votul de duminică

Distribuie

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu a explicat cum ar putea influenţa atacul de la Paris votul și chiar rezultatele la alegerile prezidențiale de duminică.

Într-un interviu la Digi 24, Diaconescu a spus că un atac precum cel de la Paris va face ca francezii care merg la vot, duminică, să fie mult mai interesați de felul în care tratează problema terorismului candidatul pe care îl vor alege.

„Emoţional, cel puţin, este aproape cert că cetăţeanul francez va merge duminică la vot ridicând foarte sus, din nou, problema luptei antiteroriste pe agenda sa de aşteptări în legătură cu candidatul. Să vedem însă cum se va concretiza. A existat o declaraţie mai mult sau mai puţin asumată a unor grupări jihadiste, spunând că acest atentat a însemnat o atenţionare a societăţii franceze în ceea ce priveşte posibilitatea de a o alege pe Marine Le Pen preşedinte. Dacă ar fi vorba de doamna Marine Le Pen, Europa ar intră într-o zona de risc extraordinară', a spus Diaconescu.

Atentat pe Champs Elysees, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale

Franța a fost din nou lovită de un atac terorist. De această dată, chiar inima capitalei Paris a fost vizată de un atac armat, soldat cu moartea unui polițist și rănirea altor doi. Atentatul, care a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, are loc cu doar trei zile înainte de alegerile prezidențiale din Franța. Rămâne astfel de văzut dacă va influența în vreun fel preferințele francezilor la urne.

Un bărbat de 39 de ani, aflat în atenția autorităților ca posibil extremist, a dechis focul asupra polițiștilor care se aflau pe Champs Elysees. El a împușcat mortal un ofițer și a rănit alți doi, înainte să fie ucis. Ulterior, bulevardul Champs Elysees, care era plin de oameni, dintre care mulți turiști, a fost închis.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii