21 Apr. 2017 07:33

Cine este autorul atacului armat de pe Champs Elysees

Distribuie

Un bărbat în vârstă de 39 de ani este autorul atacului armat de pe Champs Elysees, soldat cu moartea unui polițist. Acesta se afla în atenția autorităților, fiind suspectat că s-a radicalizat, relatează BBC News.


ANALIZĂ | Franța, sub amenințarea teroristă. Atentat pe Champs Elysees, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale


Procurorul Parisului Francois Molins a afirmat, la scurt timp după atacul armat, că suspectul “a fost identificat”. Numele acestuia nu a fost însă dat publicității, deoarece autoritățile desfășurau mai multe raiduri pentru a stabili dacă acesta a avut vreun complice.

Potrivit presei franceze, atacatorul de pe Champs Elysees a fost închis, la începutul anilor 2000, pentru că a tras asupra unui polițist. Mai precis, a fost condamnat în 2005 la 15 ani de temniță pentru tentative de asasinare a unui polițist și a fratelui acestuia, în regiunea Parisului.

Recent, acesta a ajuns în atenția serviciilor secrete drept un potențial islamist. Nu este clar, însă, unde și cum s-a radicalizat bărbatul.

Atacul armat de pe Champs Elysees s-a soldat cu moartea unui polițist, cu rănirea altor doi. Totodată, atacatorul a fost ucis de ofițeri de poliție.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, care a anunțat, prin intermediul agenției sale de presă.

Comentarii
← Inchide