14 Sep. 2017 10:39 , de Valentina Postelnicu

CSAT se reunește în ședință; Strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă, pe agendă

Distribuie

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se întruneşte joi, una dintre temele aflate pe ordinea de zi fiind Strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă, după cum anunța purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi. La ședință va participa și noul ministru al Apărării.

„Joi, 14 septembrie, începând cu ora 11,00, va avea loc la Palatul Cotroceni şedinţa CSAT, şedinţă condusă de preşedintele României. Două elemente care există pe ordinea de zi a acestei şedinţe: participarea Armatei Române cu o capabilitate navală la o misiune sub conducerea NATO în semestrul II al al anului 2017 şi Strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă”, afirma recent Mădălina Dobrovolschi, într-un briefing de presă.

Ședința CSAT vine în contextul demisiei fostului ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu și înlocuirea acestuia cu Mihai Fifor, care a fost transferat de coaliția PSD-ALDE de la ministerul Economiei la Apărare. Aceasta este prima ședință a CSAT la care participă Mihai Fifor.

Ultima ședință a CSAT a avut loc în luna august, iar în cadrul întâlnirii au fost aprobate Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 şi numirea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 a fost retras de pe Ordinea de zi a şedinţei Consiliului din 4 iulie a.c., întrucât nu a fost adaptat în concordanţă cu prevederile Acordului politic naţional de alocare a 2% din PIB pentru Apărare, asumat, la începutul anului 2015, de către toate partidele politice, la inițiativa Președintelui României.

Forma revizuită a acestui Plan, care respectă implementarea acestui acord, i-a fost prezentată Președintelui României de către ministrul apărării naționale, în cadrul întrevederii din data de 26 iulie a.c.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 este documentul prin care se realizează o planificare multianuală a programelor de înzestrare, în concordanță cu prevederile Strategiei de înzestrare a Armatei României şi ale Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă.

Citește și: VIDEO | Imagini cu momentul în care Mihai Goţiu a fost lovit cu pumnul de Mirel Palada într-o pauză publicitară

Loading...
Comentarii