Mergi direct la conținut »
Sancţiunea primită de o şoferiţă care a trecut pe roşu, dar s-a apărat spunând că semaforul era portocaliu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sancţiunea primită de o şoferiţă care a trecut pe roşu, dar s-a apărat spunând că semaforul era portocaliu

Sancţiunea primită de o şoferiţă care a trecut pe roşu, dar s-a apărat spunând că semaforul era portocaliu

O şoferiţă din Lugoj, județul Timiș, care a trecut pe roşu la semafor, a primit recent sentinţa finală în dosar, a contestat procesul-verbal în instanță, susținând că a trecut pe culoarea "portocalie". Fapta a avut loc în luna februarie a anului trecut.

De Dragoș Tănase,

Femeia a contestat proces-verbal de contravenție, amenda şi suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile, iar, în primă fază, judecătoria Lugoj, a transformat amenda în avertisment, anulând şi măsura de suspendare a permisului de conducere, potrivit reporterntv.ro.

Ulterior, sentința a fost atacată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș, iar judecătorii Tribunalului Timiș a emis acum o sentinţă definitivă de suspendare a dreptului de conducere şi aplicarea amenzii contravenţionale.

„Din vizionarea probei video nu reiese că petenta intimată a fost surprinsă de culoarea portocalie a semaforului electric aflat în funcțiune, astfel cum se susține. Din contră, din urmărirea secvenței se relevă tocmai contrariul. Relativ la cuantumul sancțiunii aplicate, instanța îl consideră adecvat. Tribunalul are în vedere frecvența incidentelor rutiere generate de conducerea autovehiculelor în mod neglijent, cu nerespectarea culorii semaforului, astfel că persoanele vinovate trebuie responsabilizate prin tragerea lor la răspundere, astfel încât, pe viitor, să își corecteze conduita”, precizează Tribunalului Timiș.

Mai nou, șoferii ar putea alege perioada în care să le fie suspendat permisul auto. În acest sens, un proiect ALDE a fost depus în Senat.


Citește și… Semafor căzut lângă sediul Guvernului, în fața unui biciclist. Primăria: „Niciun pieton nu a avut de suferit”


 

Close
Închide
  Close