Mergi direct la conținut »
Șoferii ar putea alege perioada în care să le fie suspendat permisul auto. Proiect ALDE, depus în Senat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Șoferii ar putea alege perioada în care să le fie suspendat permisul auto. Proiect ALDE, depus în Senat

Șoferii ar putea alege perioada în care să le fie suspendat permisul auto. Proiect ALDE, depus în Senat

Conducătorul auto căruia i s-a suspendat provizoriu permisul auto ar putea să îşi aleagă singur perioada suspendării, în termen de un an de la data săvârşirii faptei. Prevederea este curpinsă într-o iniţiativă legislative depusă la Parlament de deputaţii ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu.

De Valentina Postelnicu,

Potrivit proiectului, „în cazul suspendării provizorie a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o”. Vor fi exceptaţi cei care au săvârşit „fapte deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt prezentate de aceasta – infracţiuni”.

Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii acelei fapte, mai prevede proiectul.

„Prevederile prezentei iniţiative vin în ajutorul şoferilor profesionişti şi nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar, pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie, nu mai pot lucra şi rămân „fără pâine”. Sunt de părere că la nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, susţine deputatul Ştefan-Alexandru Băişanu în expunerea de motive.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Citeşte şi: CAMERA ASCUNSĂ | Otopeni, 14 milioane de călători și 10 cărucioare! De luni bune, în cel mai mare aeroport al României oamenii își târăsc bagajele ca Fred și Barney în epoca de piatră

Close
Închide
  Close