Mergi direct la conținut »
Cum a fost prima zi a lui Radu Mazăre în penitenciar. Ce a mâncat și unde se află celula sa
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum a fost prima zi a lui Radu Mazăre în penitenciar. Ce a mâncat și unde se află celula sa

Cum a fost prima zi a lui Radu Mazăre în penitenciar. Ce a mâncat și unde se află celula sa

Radu Mazăre a petrecut prima noapte la Rahova, iar potrivit unor surse din penitenciar este singur în celulă și a fost văzut de un medic care l-a declarat clinic sănătos.

În prima dimineață petrecută în arest, fostul edil al Constanței a băut ceai și a mâncat brânză și marmeladă. La prânz a primit ciorbă de legume și iahnie cu cârnați, iar cina din această seara va fi ghiveci de legume, transmit sursele.

Fostul primar a fost pus singur într-o celulă, aceasta fiind în vecinătatea celei în care este închis fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar.

La sosirea pe Aeroportul Otopeni, Radu Mazăre a schimbat bani, în prezent având în cont 1.300 de lei. După sosirea la penitenciarul Rahova, a avut grefă cu avocatul său.

După de a ajuns la penitenciar, Mazăre a fost văzut de un medic care l-a declarat ”clinic sănătos”, a constatat că nu a consumat droguri și a consemnat doar existența unei operații de hernie și a unei de femur, ambele fiind mai vechi.

În cursul zilei de astăzi va primi cartela telefonică și urmează să predea lista cu persoanele care îl pot vizita în arest.

Radu Mazăre a fost adus luni seară în România, din Madagascar, cu o cursă aeriană care a avut escală în Paris. Avionul care îl transporta pe fostul primar al Constanței a aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” la ora 20:35.

De la Aeroportul Otopeni, fostul edil al Constanței a fost preluat de reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor și dus la Penitenciarul Rahova.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

El a fost dat în urmărire internațională după ce, pe 8 februarie 2019, magistrații ÎCCJ l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a primit, pe 3 mai, o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare, însă sentințanu este definitivă și a fost deja contestată.

Radu Mazăre era plecat în Madagascar de mai bine de un an, unde a făcut demersuri, potrivit avocaților săi, pentru a obține azil.

Ulterior, autorităţile române, prin Interpol, au emis un mandat de căutare a acestuia, iar pe 8 mai, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, unde a fost arestat pentru 6 zile.


Citește și: Radu Mazăre: „Scăpați de mine, stați să vedeți când vin frații mei, gemenii!” Replica rămasă în istorie a elevului „inteligent, dar nerespectuos”, devenit unul dintre marii fugari ai României


 

 
 
Close
Închide
  Close