Elimină eficient mirosurile de mâncare, “înghite” aburul care poate crea mucegai, ba chiar captează microbii, astfel că rolul hotei este tot mai apreciat în ultimii ani. Înainte de a cumpăra una, trebuie să ştii că există mai multe tipuri: cu evacuare naturală, cu filtrare şi cu reciclare a aerului.
Hota cu evacuare naturală captează şi elimină aerul printr- un tub de evacuare, de aceea e necesară montarea cât mai aproape de o fereastră (în acest fel, tubul gros şi nu prea estetic nu va ocupa un spaţiu amplu).
Hota cu filtrare captează aerul şi-l trece prin filtre de cărbune activ, eliminând astfel umezeala şi posibilii agenţi patogeni.
Cele mai bune hote de bucătărie încorporează şi un termostat, ce porneşte ventilatorul hotei automat odată ce temperatura creşte în spaţiul de gătit. Temporizarorul e tot o opţiune suplimentară, ce permite setarea unui interval de timp, în care hota va funcţiona chiar şi după finalizarea gătitului, continuându-şi procesul de curăţare şi împrospătare a aerului. Unele produse dispun şi de un sistem de iluminare.
Ia în calcul tipul de filtru – Hota de bucătărie poate avea mai multe tipuri de filtre, materialul acestora condiţionând frecvenţa înlocuirii şi modalitatea de îngrijire. Astfel, hota poate fi prevăzută cu filtre de hârtie, filtre metalice sau filtre de cărbune activ. Dacă primele trebuie schimbate la fiecare 3-4 luni, cele metalice, destinate hotelor cu evacuare naturală, pot fi spălate – operaţiune recomandată la două-trei luni. Cele cu cărbune activ sunt folosite în cazul hotelor cu filtrare şi reciclare a aerului şi trebuie înlocuite o dată la patru luni.
Capacitatea de aspirare – Aceasta se măsoară în metri cubi pe oră. Atunci când capacitatea de absorbţie a hotei este mai mare decât volumul bucătăriei, să ştii că eşti pe cale să faci o alegere foarte bună. Spre exemplu, o bucătărie de 4 metri lungime, 3 metri lăţime şi 3 metri înălţime, va avea un volum de 36 mc. Capacitatea minimă necesară unei hote pentru a fi eficientă e de 10 ori volumul bucătăriei, pentru o oră de gătit. Iar în exemplul de faţă, hota ar trebui să asigure cel puţin 360 mc, dacă nu chiar 400 mc.

Bine de ştiut

✔ Hota de bucătărie ar trebui montată la o înălţime de circa 65 cm faţă de aragaz, pentru a funcţiona în mod eficient şi pentru a nu incomoda;
✔ Pentru a nu fi supărătoare, hota nu ar trebui să producă un zgomot mai mare de 55 decibeli;
✔ Lăţimea hotei trebuie să fie cel puţin egală cu cea a aragazului, ideal cu 10 cm mai lată;
✔ Este important ca hota să aibă lampă de iluminare.
Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail [email protected]

Duckadam, replică acidă pentru Becali, după ce patronul FCSB a dezvăluit ce salariu a avut la club
PARTENERI - GSP.RO
Duckadam, replică acidă pentru Becali, după ce patronul FCSB a dezvăluit ce salariu a avut la club
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 15 iulie 2020. Scorpionii ajung la concluzii care îi îndeamnă la război cu anumiți apropiați
HOROSCOP
Horoscop 15 iulie 2020. Scorpionii ajung la concluzii care îi îndeamnă la război cu anumiți apropiați