Mergi direct la conținut »
Cum arată căsuțele vândute „la pachet” pe Amazon. Americanii le cumpără cu 8.000 de dolari
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cum arată căsuțele vândute „la pachet” pe Amazon. Americanii le cumpără cu 8.000 de dolari

Cum arată căsuțele vândute „la pachet” pe Amazon. Americanii le cumpără cu 8.000 de dolari

Casele prefabricate sunt la modă în Statele Unite, după ce criza financiară a determinat reducerea drastică a veniturilor populației. În California și alte state din SUA, mai ales în marile orașe și în apropierea acestora, chiriile au crescut uluitor în ultimii ani. Tot mai mulți americani au renunțat să mai dea sute de mii de dolari pe o locuință modestă la suburbii, cumpărându-și case modulare - din containere sau lemn, care nu depășesc 150-200 de metri pătrați.

De Mihai Niculescu,

De cererea pieții a profitat și gigantul online Amazon, care vinde asemenea căsute, împachetate pe bucăți, pentru sume de 8-9000 de dolari. Sunt disponibile însă și variante superioare, care oricum sunt mult mai ieftine decât casele clasice „pe pământ” și se vând cu aproximativ 50.000 de dolari, adică cu mult mai puțin decât un apartament modest din Silicon Valley, centrul tehnologiei, relatează Business Insider.

Piața pentru căsuțele din prefabricate a înflorit din 2007, în perioada crizei, când tot mai multe familii au căutat modalități de trai mai ieftine pentru că nu mai puteau face față cheltuielilor.

Zeci de căsuțe pe care le poți construi singur din „kit-uri” sunt vândute de Amazon. Componentele, materialele și uneltele sunt expediate în pachete, iar utilizatorul, cu instrucțiunile în mână, poate asambla singur casa în două-trei zile, susține fabricantul căsuțelor.

Acestea sunt realizate din lemn, în mare parte, de o companie care are contract de livrări cu gigantul din online – cu nume sugestiv, de altfel, Allwood- Totul din lemn. Nu e nimic mai simplu să o cumperi, căci o comanzi pe internet, plătești cu cardul și căsuța vine făcută pachet la adresa de livrare.

Dezavantajul este însă că aceste căsuțe nu au fundație, ci o podea de lemn care vine direct pe sol. Betonarea lor necesită cheltuieli suplimentare și oameni pricepuți.

Close
Închide
  Close