Mergi direct la conținut »
Cum arată piețele ilegale din Wuhan, de unde s-ar fi răspândit coronavirusul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cum arată piețele ilegale din Wuhan, de unde s-ar fi răspândit coronavirusul

Cum arată piețele ilegale din Wuhan, de unde s-ar fi răspândit coronavirusul

Despre epidemia de coronavirus, care a luat deja peste 80 de vieți, s-a spus că ar fi pornit dintr-o piață ilegală din Wuhan. În China sunt multe astfel de piețe, unde sunt comercializate animale vii, fie ele domestice sau sălbatice.

De Petre Dobrescu,

În astfel de piețe, notează Mediafax, oamenii vin în contact și cu animale vii, și cu carnea animalelor sacrificate. Practic, bucăți de carne sunt scoase la vânzare acolo pe tarabe improvizate, lângă cuști în care se află porci, găini, câini, șerpi, lilieci sau urși koala.

Adevărate focare de infecție

Virusul din Wuhan a fost depistat prima oară în piața de fructe de mare Huanan, din centrul orașului Wuhan. Aceasta a fost închisă pe 1 ianuarie.

”Slab reglementate, aceste piețe în care se face comerț cu animale sălbatice sunt locuri propice trecerii virusurilor de la gazdele lor, animalele, la oameni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Societății pentru Conservarea Naturii, citat de mediafax.ro.

Fotografii: Profimedia

Close
Închide
  Close