De Mihai Niculescu,

Patriarhia Română a comunicat eparhiilor și credincioșilor regulile sărbătorilor pascale din acest an, explicând și cum se vor desfășura împărtășirea și spovedirea oamenilor. Doar acasă, cu măsuri de protecție sanitară.

„La intrarea în locuinţa credincioşilor, preotul va utiliza încălţăminte de unică folosinţă şi mască sanitară, se va spăla pe mâini cu apă şi săpun şi cu dezinfectant, va folosi doar o carte de cult şi epitrahil, trusa liturgică pentru împărtăşirea celor bolnavi, obiecte care vor fi atât anterior, cât şi ulterior dezinfectate (conform îndrumărilor din 12 martie 2020)”, a precizat conducerea Bisericii, într-un comunicat.

Credincioșii pot veni la biserică doar pentru a lua Sfintele Paști, care vor fi distribuite în locuri special amenajate în afara bisericii.

„Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită «Paşti», va fi sfinţită anul acesta în Joia Mare, 16 aprilie 2020, după Sfânta Liturghie, şi va fi ambalată igienic în pachete închise. În zilele de vineri şi sâmbătă, «Paştile» vor fi distribuite gratuit credincioşilor, în locuri special amenajate în afara lăcaşurilor de cult. Personalul deservent va purta mască şi mănuşi de protecţie”, a precizat Patriarhia Română.

Citeşte şi:

Băncile, imposibil de contactat de clienții care vor să amâne ratele. Instituțiile se apără: „Avem un volum mare de apeluri generate de situația privind COVID-19”

Asistentă româncă din grupul care a plecat să ajute la Milano, în criza COVID-19: “Cel mai bun echipament de protecție e inteligența ta”

Incendiile de vegetație, ca fumigene. Autoritățile acoperă adevărații poluatori cu alibiuri ridicole

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite