MENIU CAUTĂ
22 Mar. 2018 11:02

VIDEO/ Cum colecta Cambridge Analytica datele de pe Facebook, ne explică hackerul alb Andrei Avădănei

Distribuie

Scandalul Cambridge Analytica s-a răspândit în întreaga lume. Compania este acuzată că a folosit datele personale a milioane de utilizatori de Facebook pentru a influența alegerile din mai multe ţări. Presa britanică a dezvăluit că directorii companiei se lăudau cu succesul lor în Statele Unite, prin alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte. Cambridge Analytica a intrat în posesia unei cantități uriașe de date colectate de cercetătorul Aleksandr Kogan. El folosise un test psihologic online pentru a afla cât mai multe informații despre oameni. Apoi, toate datele au fost folosite pentru a specula stările emoționale oamenilor astfel încât scopurile electorale ale clienților Cambridge Analytica să fie atinse.

Specialiștii IT spun că, prin acest sistem, analiștii acestei firme reușeau să intre în subconștientul oamenilor şi să afle care sunt lucrurile de care se tem cel mai mult. Informațiile obținute erau folosite în campanii online. Aşa s-ar fi declanșat şi Brexit-ul, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Hackerul alb Andrei Avădănei ne-a explicat, la Interviurile Libertatea LIVE, care sunt dedesubturile acestei metode de a influenţa alegerile oamenilor.

Citește mai multe despre Cambridge Analytica, hacker și Interviu pe Libertatea.

Comentarii