Mergi direct la conținut »
Cum explică o directoare rezultatele slabe de la Bacalaureat: „Ne vin elevi care nu știu să citească. La clasa a IX-a am făcut adunări, scăderi și tabla înmulțirii”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum explică o directoare rezultatele slabe de la Bacalaureat: „Ne vin elevi care nu știu să citească. La clasa a IX-a am făcut adunări, scăderi și tabla înmulțirii”

Cum explică o directoare rezultatele slabe de la Bacalaureat: „Ne vin elevi care nu știu să citească. La clasa a IX-a am făcut adunări, scăderi și tabla înmulțirii”

Rezultatele finale la Bacalaureat 2017 au fost publicate luni, 10 iulie. Datele publicate pe 5 iulie de Ministerul Educației plasau județul Sibiu în topul celor mai bune rezultate la Bacalaureat. Cu toate acestea, în oraș sunt licee unde mai mult de jumătate dintre absolvenți nu au obținut media 6, necesară pentru a promova examenul. 

Colegiul Tehnic ”Independența”, Colegiul Tehnologic ”Henri Coandă” sau Colegiul Tehnic Energetic Sibiu sunt câteva din liceele care au înregistrat rezultate proaste la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat. Deși județul se situează în topul celor mai bune rezultate, în aceste unități de învățământ jumătate dintre absolvenți nu au promovat examenul.

Mirela Hanea, directoare și profesoară de matematică la Colegiul Tehnic ”Independența” explică de ce s-a ajuns în această situație. Ea se plânge de faptul că la admitere vin elevi cu mediile 2 și 3, care nu știu să citească.

„Colegii mei în fiecare an fac pregătire suplimentară cu elevii, dar întâmpinăm dificultate pentru că oricât ne chinuim noi, ei nu participă la aceste ore suplimentare. Avem elevi care ne vin la liceu cu medii de 2 și de 3. Avem elevi care nu știu toate literele când vin în școală, nu știu să citească bine”, spune profesoara, potrivit Turnul Sfatului.

Hanea s-a mai plâns de faptul că, la clasa a IX-a, a ajuns să predea, la orele de matematică, adunări, scăderi și tabla înmulțirii. „Ne arată toți cu degetul, dar de ce nu se uită nimeni la școlile generale să vadă cum ni-i trimit? Nu se face nimic acolo. 80% din elevii noștri sunt din mediul rural. Acolo ar trebui să se facă ceva. Eu vă spun sincer că la orele de matematică am făcut un an de zile, la clasa a IX-a, adunări, scăderi și tabla înmulțirii. Când am ajuns la împărțire îmi venea să mă las păgubașă”, spune aceasta.

În județul Sibiu, din cei 2403 candidați care au susținut Bacalaureatul sesiunea acwasta, 3 l-au promovat cu 10 pe linie.


Citește și: Florin Călinescu, reacție neașteptată despre scandalul Pomohaci. “Am făcut armata cu o generație întreagă de popi și…”

Close
Închide
  Close