Mergi direct la conținut »
Rezultate finale Bacalaureat 2017. Au făcut contestație și au obținut 10 pe linie!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Rezultate finale Bacalaureat 2017. Au făcut contestație și au obținut 10 pe linie!

Rezultate finale Bacalaureat 2017. Au făcut contestație și au obținut 10 pe linie!

Rezultatele finale la Bacalaureat 2017 au fost publicate luni, 10 iulie. După soluționarea contestațiilor, numărul mediilor de 10 a crescut cu 29: de la 97, la 126. Printre cei care au obținut 10 pe linie la examene se numără și elevi pe care îi despărțeau de nota maximă numai câteva sutimi.

Primele rezultate la Bacalaureat, publicate pe 5 iulie, arătau că 97 de elevi au rezolvat cerințele fără nicio greșeală și au obținut 10 pe linie. Luni, 10 iulie, după publicarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2017, numărul mediilor de 10 a urcat la 126. 29 de candidați au depus contestații, convinși că merită nota maximă, iar profesorii care le-au reevaluat lucrările le-au dat dreptate.

Printre cei care au obținut media 10 la Bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor, se numără două eleve care mai aveau nevoie de numai 10 sutimi pentru a ajunge la nota maximă. Florian Carla Narcisa, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, luase 9,90 la Limba română, iar după contestații a primit nota 10. La fel și Iacob Dana Ioana, de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, care de asemenea primise inițial nota 9,90, tot la Limba română, iar după contestații a fost notată cu 10.

În Sibiu, numărul mediilor de 10 a crescut la 3, după ce Alexandru Frăsie, absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” a contestat nota primită la Limba română (9,80) și a obținut în final nota maximă. „Nu știam pe ce ar putea să-mi scadă și chiar simțeam că am făcut o lucrare foarte bună.  Și așa am decis să văd dacă se poate să-mi crească nota. La română, e subiectivism și nu poți fii niciodată sigur. Dar eu eram”, a spus Alexandru, pentru Turnul Sfatului.

Opinii dure după ce copiilor nevoiași din Moreni li s-au luat banii de burse: 'Copilul meu e în clasa a IV-a și învățătoarea...'
Recomandări

Opinii dure după ce copiilor nevoiași din Moreni li s-au luat banii de burse: 'Copilul meu e în clasa a IV-a și învățătoarea...'

Și în Brașov, numărul mediilor de 10 a ajuns la 3. Andra Bujan, absolventă a Colegiului Național „Andrei Șaguna”, a făcut contestație după ce a văzut că a fost notată cu 9 la Limba română. Profesorii care i-au reeveluat lucrarea i-au mărit nota cu un punct, astfel că eleva a obținut media 10, a treia din județ.

În județul Constanța, Maria Alexandra Bratu, absolventă a Colegiului Național „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, a contestat nota 9,15 primită tot la Limba română, iar după recorectare, a fost notată cu 10, devenind a cincea elevă care promovează examenul cu 10 pe linie.


Citește și: Florin Călinescu, reacție neașteptată despre scandalul Pomohaci. “Am făcut armata cu o generație întreagă de popi și…”

Close
Închide
  Close