De Petre Dobrescu,

Într-un scurt interviu acordat BBC, Stephen Fry a explicat că organizarea e secretul care ne poate păstra mintea limpede în perioada izolării la domiciliu din cauza Covid-19, indiferent dacă stăm singuri sau cu familia.

Faceți-vă un program, un orar, ca la școală, pe ore, și țineți-vă de el! Chiar dacă vă acordați mai mult timp să faceți un lucru sau altul, trebuie să vă încadrați în niște limite temporale. Treceți-vă programul pe o hârtie sau pe o tablă, dacă aveți, și respectați-l! Dacă e nevoie, activați notificările pe telefon sau pe alte device-uri, ca să vă asigurați că vă apucați de ce v-ați propus, atunci când v-ați propus.

Stephen Fry:
Stephen Fry

În ce privește gestionarea anxietății și stresului generate de valul informațional legat de pandemia de coronavirus, Fry a fost clar: trebuie redus timpul petrecut la TV și filtrate cu atenție știrile.

Nu vă uitați la știri non-stop! Stabiliți o oră dimineața și una seara pentru a vă informa, iar în rest, încercați să faceți altceva. Nu e bine să stați conectați tot timpul la surse de informații, pentru că multe nu sunt credibile! În perioada asta, fiecare are o părere, fiecare are un prieten prin guvern sau mai știu eu unde și știe “sigur” ce se va întâmpla… Nu! Nu mai plecați urechea la oricine! Ascultați și luați de bun numai ce spun experții și blocați informațiile care vin de la persoane neavizate, care pretind că știu lucruri, dar, în realitate, spun baliverne. Anxietatea și stresul create de valul de informații false sunt aproape la fel de agresive ca virusul în sine. Prin urmare, trageți aer în piept, calmați-vă, filtrați știrile și nu ascultați de alarmiști!

Stephen Fry:

Stephen Fry, 62 de ani, e cunoscut pentru rolurile din filme ca “Omul care a cunoscut infinitul”, seria “Hobbitul”, “Sherlock Holmes: Jocul umbrelor”, “St. Trinianʼs” sau “V de la Vendetta” și a scris o mulțime de cărți, printre care “Mythos”, “Heroes”, “Hipopotamul” sau “The Fry Chronicles”.

Între 1986 și 1995 a jucat în serialul “A Bit of Fry & Laurie”, alături de Hugh Laurie (cunoscut acum ca “Dr. House”).

Foto: EPA

Citeşte şi:

Medicii din Spitalul Judeţean Suceava vorbesc despre cazuri de oameni întorși din Italia și morți de insuficiență pulmonară, dar neraportați drept COVID-19

23 decese de COVID-19, anunțate astăzi. Bilanțul a crescut la 220

UPDATE | Medicii și asistentele din secția Spitalului Universitar unde a fost internat al doilea mort COVID-19, testați abia azi, după 3 zile. „Mai sunt câțiva mâine”