De Sorin Golea,

Voluntariatul este, în primul rând, pentru tineri. Pentru studenti, pentru elevi, care se înscriu în asociații și isi ocupă într-un mod productiv timpul în felul acesta. Va conta mult pentru cartea de vizită din viitor.

Experiența căpătată lucrând ca voluntar poate fi apreciată de următoarea companie la care vei aplica, iar CV-ul tău se va îmbogăți. De asemenea, îți vei extinde rețeaua de cunoștințe și poți chiar să te angajezi cu normă întreagă într-o companie la care nu poți avea acces decât printr-un program de voluntariat. Sau cel puțin vei obține o scrisoare de recomandare din partea managementului pe care o vei putea folosi atunci când vrei vrea să te reorientezi în carieră. Mențiune: este foarte important să te înscri voluntar doar în domeniul cătere care ai înclinație și în care vrei să dezvolți o carieră.

Organizațiile non-profit au de obicei o nevoie permanentă de voluntari, iar dacă te vei dovedi indispensabil e foarte posibil ca managerul de proiect să dorească să te păstreze pe termen nelimitat și să te recompenseze financiar pentru munca prestată. Așa devi voluntar de profesie, adică voluntar angajat.

(Citiți mai multe despre cum te poate ajuta voluntariatul în viitoarea carieră  pe We Are HR)