Mergi direct la conținut »
Cum îmbini utilul cu plăcutul pentru un CV bun: voluntar angajat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Cum îmbini utilul cu plăcutul pentru un CV bun: voluntar angajat

Cum îmbini utilul cu plăcutul pentru un CV bun: voluntar angajat

Să fii voluntar înseamnă să oferi timpul, energia și abilitățile tale unei organizații caritabile, făra a avea așteptări financiare. Există condiții de bază la care trebuie să te aștepti din partea unei organizatii caritabile când vrei să fii voluntar. Oricum, o colaborare bună te poate ridica  la nivelul de ”voluntar angajat”, cu influențe benefice pentru carieră în viitor și pentru propriul buzunar, în același timp.

De Sorin Golea,

Voluntariatul este, în primul rând, pentru tineri. Pentru studenti, pentru elevi, care se înscriu în asociații și isi ocupă într-un mod productiv timpul în felul acesta. Va conta mult pentru cartea de vizită din viitor.

Experiența căpătată lucrând ca voluntar poate fi apreciată de următoarea companie la care vei aplica, iar CV-ul tău se va îmbogăți. De asemenea, îți vei extinde rețeaua de cunoștințe și poți chiar să te angajezi cu normă întreagă într-o companie la care nu poți avea acces decât printr-un program de voluntariat. Sau cel puțin vei obține o scrisoare de recomandare din partea managementului pe care o vei putea folosi atunci când vrei vrea să te reorientezi în carieră. Mențiune: este foarte important să te înscri voluntar doar în domeniul cătere care ai înclinație și în care vrei să dezvolți o carieră.

Organizațiile non-profit au de obicei o nevoie permanentă de voluntari, iar dacă te vei dovedi indispensabil e foarte posibil ca managerul de proiect să dorească să te păstreze pe termen nelimitat și să te recompenseze financiar pentru munca prestată. Așa devi voluntar de profesie, adică voluntar angajat.

(Citiți mai multe despre cum te poate ajuta voluntariatul în viitoarea carieră  pe We Are HR)

 

Close
Închide
  Close