De Gabriela Boceanu,

”Un păr blond este mai sensibil, așa că are nevoie de o îngrijire mai blândă, mai atentă. Începând cu spălarea și încheind cu operațiunile de  stilizare” – afirmă stilistul. Asta în cazul în chiar îți pasă de el (și de tine) și vrei ca el să își păstreze strălucirea și vigoarea.

Cum îngrijești părul blond, etapă cu etapă

  • Apa

Apa cu care speli părul blond trebuie să fie călduță, iar mișcările de masaj trebuie să fie mai puțin viguroase.

  • Șamponul

Ține cont, de asemenea, de faptul că ai nevoie de un șampon special, preferabil unul care ajută la refacerea firului de păr. Sau de un șampon pentru păr fin.

  • Conditionerul și masca

După șamponare, clătești părul cât mai bine și aplici conditioner (dacă părul este fin) sau mască ( pentru firul mai gros). Diferența dintre aceste două produse constă în faptul că, în cazul conditionerului (balsam) nu este nevoie să respecți o anumită durată de acționare, acesta fiind un tratament expres. În ce privește masca, aceasta este necesar să acționeze 5-10 minute pe păr. Pentru că este mai consistentă și mai puternică din punctul de vedere al concentrație de substanțe active.

  • Tușa finală?

”Un ulei concentrat pentru vârfuri”, recomandă stilistul Vali Sava.

  • Hidratarea

Un alt lucru extrem de important este hidratarea firului de păr. Acum că știi asta, schimbă-ți obiceiurile: nu mai exagera cu placa! Ea te ajută să obții linia mult dorită a părului, dar usucă excesiv și duce la pierderea pigmenților din păr. Iar într-un final părul tău blond devine mat, inexpresiv și casant.

Citește și: Cum îngrijești părul vopsit. Cele mai bune trucuri de la specialist

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații