Mergi direct la conținut »
Cum îngrijești părul vopsit. Cele mai bune trucuri de la specialist
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cum îngrijești părul vopsit. Cele mai bune trucuri de la specialist

Cum îngrijești părul vopsit. Cele mai bune trucuri de la specialist

Când, dacă nu acum, primăvară? Acum, când afară este mai multă lumină și mai mult verde, e timpul pentru o schimbare. Ce ar fi să începi cu podoaba ta capilară? Tema lecției de astăzi este: cum îngrijești părul vopsit 

De Gabriela Boceanu,

Primăvara te îndeamnă să mizezi pe culorile luminoase, mai deschise, eventual pe accente deschise pe o bază ceva mai profundă.

Blond deschis și arămiu – vedetele primăverii

În această primăvară, foarte la modă sunt “blondurile foarte deschise, spre alb, cu accente pink, jaded mint, ocean blue, mov stins, nuanțe special mate”, spune Antoneta Stoican, stilist al unui celebru brand de produse pentru îngrijirea părului. Arămiul rămâne în top, dar cu nuanțe ceva mai mate, mai subtile, în care se pot aplica accente mai luminoase, dar delicate, acolo unde lumina cade pe păr și formează luciul natural.

Cum îngrijești părul vopsit: ritualul de urmat pas cu pas

Și dacă tot intri în această etapă de iluminare, cum facem să întreținem culoarea sclipitoare?

„Știm că părul vopsit este mai frumos decât părul netratat chimic, spune stilista. Mai exact, acesta are mai mult luciu datorită pigmenților și ingredientelor de calitate conținuți de vopsele. Apoi, dacă visam să păstrăm cât mai mult strălucirea, e nevoie să urmăm un ritual de îngrijire special pentru părul vopsit. Deci cum îngrijești părul vopsit?

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Alege produse speciale

În primul rând, contează produsele cu care ne spălam. În această ordine de idei, avem nevoie de un șampon special pentru părul vopsit. De ce? Pentru că el conține ingrediente ce protejează culoarea, care curăță delicat și care nu afectează colorarea. Masca este obligatorie. Și aici putem opta pentru una dedicată părului vopsit sau pentru una de hrănire sau reparare.

Când vorbim de styling, optăm pentru creme și uleiuri cu protecție termică. Tot așa, utilizăm ustensile de uscare fără căldură maximă cu scopul de a nu decolora repede părul.

Nu exagera cu vopsitul!

Vopsitul se face regulat, la 6-8 săptămâni. Nu mai des. Pentru blondurile deschise, părul se poate vopsi chiar la 4 săptămâni, dacă vrei să obții nuanțe uniforme și foarte frumoase”, punctează Antoneta Stoican.

Citește și: Cum îmblânzești părul cârlionțat. Trei soluții ca să îl dai pe brazdă

 

Close
Închide
  Close