Caloriferele
Pentru maximum de randament este indicat sa spalati caloriferele, iar daca blocul este contorizat, le puteti instala robinete cu termostat sau simple, pentru a putea regla caldura in functie de preferinte. in cazul in care observati ca elementii caloriferului nu se incalzesc in totalitate, caloriferele trebuie aerisite.
Usile
Indiferent ca sunt din fier sau din lemn, usile de la intrare pot fi etanseizate cu ajutorul unei benzi de burete cu adeziv. si daca aceasta metoda nu este suficienta, iar usa este expusa la frig, o puteti capitona. Tot cu ajutorul buretelui puteti izola si usa de la balcon sau daca balconul este deschis o puteti dubla.
Geamurile
Daca sunt din cele vechi, cu rame de lemn, iar izolarea cu burete adeziv nu e suficienta pentru a opri curentul, puteti cumpara sau va puteti confectiona singuri un sul textil, pentru spatiul dintre ferestre. De asemenea, se spune ca atat jaluzelele cat si draperiile „tin de cald”, daca nu acopera caloriferul.
Peretii
Ca sa obtineti o buna izolare a peretilor exteriori puteti folosi vata minerala, vata de sticla sau placi din polistiren. Izolarea peretilor e, insa, mai costisitoare decat cea a ferestrelor sau a usilor, dar este indispensabila in cazul locuintelor amplasate pe colt sau a peretilor deja afectati de umezeala.
Balconul
Poate reprezenta o bariera importanta in calea frigului, daca este inchis, indiferent de marime. in cazul in care balconul are doar un singur rand de geamuri, pe timpul iernii, puteti pune o draperie groasa, de culoare deschisa.