MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2005 22:00

„Cum sa declar averea, daca n-am asa ceva?”

Distribuie

declaratie, care va putea fi confruntata cu declaratiiile de venit. in cazul in care se vor constata neconcordante, cetateanul culpabil va fi impozitat suplimentar sau, dupa caz, amendat sau chiar condamnat pentru evaziune fiscala. Pentru a deveni operativa, propunerea lui Videanu va trebui sa fie cuprinsa intr-o lege sau Ordonanta de Urgenta. Am incercat sa aflam si parerea cetatenilor despre aceasta noua initiativa. Cei chestionati de noi au considerat ca obligarea lor la declaratii de avere va reprezenta o absurda punere pe drumuri si o prelungire a timpului petrecut in hatisurile birocratiei.
Valentin Mircea, 20 ani, student: „Mi se pare aiurea. Cat timp nu am ce sa declar de ce ma obliga? Legea aceasta are aplicabilitate mare in cazul demnitarilor si al celor bogati, care au ce sa declare. Cum sa declar o avere, cand nu am asa ceva, sunt student”.
Marin Iordache, 30 ani, administrator de bloc: „Mi se pare o idee buna. Cine are ceva de declarat sa mearga acolo si sa-si declare averea, in special cei bogati, pe care ii vedem zi de zi la televizor”.
Viorica Dumitrescu, 53 ani, casnica: „in principiu mi se pare o idee destul de buna. Nu stiu exact cat de importanta poate fi cand vine vorba de omul de rand care abia isi duce traiul de pe o zi pe alta, cand sunt alte persoane mult mai bogate”.
Cristian Magura, 26 ani, redactor: „Nu sunt de acord cu aceasta masura. Ganditi-va ce efort trebuie sa depuna cei care vor da declaratia de avere. Sunt niste drumuri de facut, cozi la care trebuie sa stai”.
Bogdan Timariu, 22 ani, editor imagine: „in principiu pare o idee buna. insa nu cred ca ar trebui aplicata tuturor. Nu au toti oamenii averi atat de opulente incat sa fie obligati sa declare si modul in care le-au strans. Important e in cazul celor bagati”.
Gabriela Feleaga, 24 ani, economist: „Suna cam ciudat, dar in mare nu am nimic impotriva. Nu cred ca e ceva spectaculos in ceea ce il priveste pe omul de rand care nu are practic nimic de ascuns”.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii