Cum sa pleci in vacanta cu bani de la bancaMai sunt doar zece zile pana cand, oficial, se da verde sezonului de vacante. Concediul mult-visat este atat de aproape, dar ce ne facem daca nu am reusit sa punem suficienti bani de-o parte? Ca ramanem in tara sau ‘fugim’ in strainatate, bancile sar in ajutor cu diferite tipuri de credite ce ii pot salva pe cei care nu au luat in calcul din timp bugetul de vacanta! Cine nu vrea sa ramana ‘pe bara’ vara aceasta are de ales intre creditele speciale de vacanta si cele pentru nevoi personale.


In primul caz, oferta nu este foarte variata, insa banii obtinuti acopera costul sejurului, cheltuielile de transport si o suma care este pusa la dispozitia clientului, cash sau pe card. In schimb, in cazul imprumutului de consum, beneficiarul creditului isi estimeaza singur suma tuturor cheltuielilor, pentru care nimeni nu ii va cere socoteala.


In acest sezon, bancile nu mai mizeaza pe creditele de turism. Daca in anii trecuti ploua cu oferte care mai de care mai tentante, anul acesta, creditele pentru vacanta parca au intrat in… vacanta! ‘Costurile si procedurile sunt la fel cu cele ale creditului de consum. Cine vrea sa se imprumute, alege un credit de nevoi personale si isi cumpara bilete de avion, excursii si orice altceva. Creditul turistic este doar o personalizare a bancilor’, a declarat pentru ‘Libertatea’ Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Bancherilor. Imprumutul de vacanta se obtine repede, insa exista dezavantajul virarii a minimum 50% din banii luati in contul unei agentii de turism.


Creditul de consum, folosit dupa bunul plac

Cel pentru consum e mai ieftin, iar suma contractata poate fi cheltuita dupa bunul plac. ‘Libertatea’ va prezinta doua din cele mai avantajoase credite de turism care au mai ramas pe piata. Am luat exemplul unei vacante pentru care aveti nevoie de 5.000 lei, respectiv 1.500 euro.  

– Banca Romana de Dezvoltare – Creditul 45

Dobanda la Creditul 45  – acordat numai in lei – este de 13%, iar termenul maxim de acordare este de trei ani. La 5.000 lei luati pe 12 luni, cu o dobanda de 13%, rata lunara este de 587 lei. In primele trei luni, clientul plateste doar dobanda, respectiv 55 lei. Suma de rambursat va fi 5.448 lei. Dezavantajul este ca banii obtinuti pot fi folositi doar pentru pachete oferite de agentia Paralela 45 si firmele partenere.

-Banca Transilvania – Creditul turistic

Creditul pentru concedii se acorda in lei (dobanda 15%), euro (dobanda 12%) sau dolari (dobanda 11%), pe o perioada de 12 luni. Cu banii imprumutati puteti plati excursiile in tara sau strainatate si, spre deosebire de BRD, puteti alege orice agentie de turism. La un imprumut de 5.000 lei, rata lunara va fi de 470 lei, iar suma totala de rambursat va fi de 5.640 lei. La creditul de 1.500 euro, rata va fi de 139 euro, iar suma pe care o veti plati la final bancii e de 1.663 euro.


Acte pentru creditul de vacanta


-adeverinta de salariu
-copie dupa cartea de munca
-act de identitate
-certificat de casatorie
-factura proforma


Imprumutul de nevoi personale, cel mai avantajos


Institutia bancara 
Rata  
Suma de rambursat

BCR

Credit: 5.000 lei 
461 lei (dobanda 9,9%) 
5.532 lei

Credit: 1.500 euro 
136 euro (dobanda 9%) 
1.632 euro

Banc Post

Credit: 5.000 lei 
603 lei (dobanda 9,95%) 
5.540 lei

Credit: 1.500 euro 
180 euro (dobanda 8,5%) 
1.644 euro

Volksbank

Credit: 5.000 lei 
470 lei (dobanda 11,9%) 
5.557 lei

Credit: 1.500 euro 
140 euro (dobanda 9%) 
1.643 lei

Anul trecut divorța cu scandal de cea de a doua soție. Acum,  Marian Drăgulescu nu se mai ferește și se afișează alături de noua iubita. Cum arată
PARTENERI - GSP.RO
Anul trecut divorța cu scandal de cea de a doua soție. Acum, Marian Drăgulescu nu se mai ferește și se afișează alături de noua iubita. Cum arată
Anna Lesko, declarație șocantă despre un concurent: ”M-a distrus, m-a violat!” Ce se întâmplă la Ferma 2020!
PARTENERI - PLAYTECH
Anna Lesko, declarație șocantă despre un concurent: ”M-a distrus, m-a violat!” Ce se întâmplă la Ferma 2020!
Horoscop Urania | Previziuni astrologice pentru perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2020. Luna Plină în Berbec | VIDEO URANISSIMA
HOROSCOP
Horoscop Urania | Previziuni astrologice pentru perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2020. Luna Plină în Berbec | VIDEO URANISSIMA
INCREDIBIL! A găsit 18 milioane de dolari în peretele unui apartament. A cui a fost locuinţa
Telekomsport
INCREDIBIL! A găsit 18 milioane de dolari în peretele unui apartament. A cui a fost locuinţa