O bucata de pamant, cateva mii de euro si garantia unei firme italiene sunt elementele care pot transforma orice crescator autohton de porci, vite sau pasari intr-un prosper patron de ferma de melci.
Pentru a-si putea deschide propria afacere, viitorul patron al fermei de melci trebuie sa fie proprietarul unei bucati de pamant de minimum 3.000 mp. La aceasta suprafata, valoarea investitiei este de 7.000 de euro: jumatate din suma sunt finantari europene ce pot fi obtinute rapid in baza unui proiect depus la Ministerul Agriculturii, iar jumatate reprezinta capitalul privat al investitorului.
Dotarile fermei de melci sunt asigurate, o data ce aceste conditii au fost indeplinite, de firma “La casa della lumaca” (“Casa melcului”). Aceasta pune la dispozitia fermierului plasa Helitex (cu o garantie de 10 ani) ce are o configuratie speciala ca melcii sa nu poata fugi, tabla zincata din care se fac imprejmuirile necesare cresterii melcilor, semintele pentru plantele pe care vor fi asezate molustele si ingrasamintele necesare terenului.
“Foarte important este faptul ca fermierul nu va ramane cu melcii nevanduti. Garantia unei piete de desfacere este asigurata tot „Casa della lumaca”. Ne obligam prin contract sa cumparam toata productia de melci la un pret raportat la bursele din Paris, Barcelona si Milano”, promite Anca Sima, director „Casa della lumaca”, din Calarasi.
In ultimele luni, in Romania s-au deschis sute de asemenea afaceri, ca raspuns la atacul gripei aviare, dar si pentru ca afacerile cu melci aduc profituri mari. Proprietarul unei microferme de crestere a melcilor poate baga in buzunar peste 13.000 de euro anual. Informatii suplimentare se pot obtine la telefoanele 0742.51.66.30 si 0242.346.276.