Mergi direct la conținut »
Cum sărbătoreau politicienii ziua de 1 Mai. Petreceri electorale cu mici şi bere, mitinguri și partide de pescuit
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Cum sărbătoreau politicienii ziua de 1 Mai. Petreceri electorale cu mici şi bere, mitinguri și partide de pescuit

Anul acesta, sărbătoarea de 1 Mai este una atipică, în condițiile în care românii sunt obligați să stea în case. În alţi ani însă, petrecerile câmpeneşti erau o tradiţie, inclusiv în rândul politicienilor, care doreau să își cinstească alegătorii.

De Valentina Postelnicu,

PSD, partid de stânga şi care reprezenta clasa muncitoare, organiza, cu prilejul Zilei Muncii, mese în parcuri, cu muzică, mici şi bere, pentru membrii de partid şi simpatizanţi.

Pe vremea când Marian Vanghelie era primarul sectorului 5, nu trecea an fără mici și bere de 1 Mai.

La multe petreceri de Ziua Muncii veneau toţi liderii din conducerea PSD. Miron Mitrea, Mircea Geoană, Cristian Diaconescu sunt doar câțiva dintre cei care au fost alături de Vanghelie la petrecerile pe care acesta le organiza în parcurile din Bucureşti.

2008: Geoană defila alături de Vanghelie

În anul 2008, Mircea Geoană defila alături de Dan Diaconescu, Marian Vanghelie, Ana Birchall, Rodica Nassar și alături de simpatizanți ai partidului. Marcau trecerea a 118 ani de când ziua de 1 Mai a fost sărbătorită pentru prima dată în România.

2009: Petrecere cu mici şi bere, în Parcul Izvor

În anul 2009, PSD a organizat o mare petrecere în Parcul Izvor. Sute de mese au fost puse pe iarbă pentru simpatizanții partidului, care au primit mici și bere.

2010: Mitinguri de protest față de Guverul Boc

În anul 2010, de 1 Mai, Marian Vanghelie, alături de membri ai organizației și simpatizanți ai PSD, ieşeau din nou în stradă şi participau, de data aceasta, la un miting de protest față de Guvernul Boc.

Maddie a dispărut în 2007 și nu a fost niciodată găsită. Ce s-a întâmplat acum, după 13 ani
Recomandări
Maddie a dispărut în 2007 și nu a fost niciodată găsită. Ce s-a întâmplat acum, după 13 ani
 

2013: Petrecerile cu mici şi bere, înlocuite cu plantări de copăcei

După ce a venit la conducerea PSD Victor Ponta, petrecerile în parcuri au dispărut. În 2013, noul lider al partidului, care era şi premier, anunţa că va sărbători 1 Mai prin muncă, la o “acţiune socială” împreuna cu ministrul Nicolae Bănicioiu şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

2014: Elena Udrea sărea cu paraşuta, din avion, Mazăre dansa în cluburi

În 2014, Elena Udrea, pe atunci ministru al turismului, dornică de senzaţii tari, a sărit cu paraşuta la Clinceni.

Experienţa i-a plăcut la nebunie şi a mărturisit, atunci, că o va repeta. Pe seară, cea mai cunoscută blondă din politica românească ieşea cu colegii din Partidul Mişcarea Populară (PMP) la o bere, în Herăstrău.

În plină criză de sănătate publică, premierul Orban are mesaje liniștitoare. Nu neapărat pentru pacienți, cât pentru industria pharma
Recomandări
În plină criză de sănătate publică, premierul Orban are mesaje liniștitoare. Nu neapărat pentru pacienți, cât pentru industria pharma
 

Între timp, Radu Mazăre, pe atunci primar la Constanţa, obişnuia să petreacă Ziua Muncii în cluburi, cu dans şi multă distracţie.

El dădea o petrecere de pomină într-un club din Mamaia, unde invitată a fost Delia. Cântăreaţa a lansat atunci imnul staţiunii, „A lu Mamaia”.

Radu Mazăre a urcat pe scenă, a dansat şi a petrecut toată seara. Tot în acel an, Primăria Constanţa a pregătit mii de mici şi zeci de butoaie de bere pe care le-a împărţit gratis oamenilor, voia bună fiind asigurată de un taraf.

Era ultimul an în care Mazăre petrecea de 1 Mai. În 2015, marea sărbătoare muncitorească îl găsea după gratii.

2017: Liviu Dragnea, la pescuit de 1 Mai

În 2017, PSD nu mai organiza petreceri câmpeneşti, de 1 Mai. Liderul partidului, la acea vreme, Liviu Dragnea, mărturisea însă că sărbătoarea muncii o va petrece la pescuit, în România.

Un împătimit al pescuitului, liderul PSD posta, după câteva săptămâni, mai multe fotografii cu el, alături de premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu, şi Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al PSD.

Un spital a comandat substanțe psihotrope în exces, chiar și de 40 de ori mai multe. Antidrogul a intrat pe fir
Recomandări
Un spital a comandat substanțe psihotrope în exces, chiar și de 40 de ori mai multe. Antidrogul a intrat pe fir
 

Dragnea povestea că a prins 17 știuci, în timp ce Grindeanu a prins doar 9 peşti şi remarca faptul că trebuie să îi dea lecţii şefului Executivului.

2019: Petrecerile s-au mutat în sectoarele Capitalei

În 2019, doar primarii PSD au mai păstrat tradiţia petrecerilor în parcuri. Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, organiza, anul trecut, în Parcul Sebastian, spectacol cu muzică populară, jocuri pentru copii şi tradiţionalii mici.

Doar „Pachetul artiști LIVE 2019”, care a presupus contractarea unor artiști precum Talisman, Ion Paladi sau Nicu Paleru, a costat 16.014 euro, în timp ce pe „baloane şi mingi de jucărie” a dat 9.293 de euro.

Close
Închide
  Close