De Simona David,

”Pentru a nu exista riscul infectării cu noul coronavirus, ambulanțele sunt dezinfectate folosindu-se dispozitive cu nebulizator. Este vorba despre un recipient care pulverizează substanța dezinfectantă în interiorul ambulanței timp de un minut. Ușile ambulanței se închid pentru zece minute și, astfel, în cele unsprezece minute are loc dezinfectarea ambulanței”, a explicat Alis Grasu, managerul SABIF pentru Libertatea.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Potrivit managerului SABIF, aceste dispozitive se folosesc încă din vremea când exista riscul de infectare cu Ebola și există o procedură care prevede dezinfectarea la ieșirea și la intrarea în tură.

De asemenea, ambulanțele se dezinfectează și atunci când se bănuiește că un pacient transportat este infectat cu ceva care se poate transmite mai departe.

Alis Grasu a mai spus că numărul celor care au sunat la 112 a crescut cu peste 25%, ajungând la 13.651 de persoane. Dintre acestea, 2.956 aveau febră. La fiecare sfârșit de tură și la începutul turei, se face această dezinfecție, dar și când situația o impune. Dacă sunt transportați pacienți cu risc de boli infecțioase, ambulanța se dezinfectează iar.

”Dacă există suspiciuni de COVID-19, avem echipamente speciale: mănuși lungi, combinezoane, măști care ne protejează”, a mai explicat Alis Grasu.

Managerul SABIF a recomandat să se sune la 112 pentru toate cazurile de urgență, iar cei care vin din zone de risc trebuie să anunțe, chiar dacă nu prezintă simptomele.

”Este foarte important să se respecte regulile de igienă: să folosim batiste de unică folosință, să ne spălăm pe mâini foarte des, să folosim soluții dezinfectante, să avem un somn echilbrat, să facem o cură de citrice, să consumăm supă de pui, ceaiuri naturale care cresc rezistența organismului și să evităm băuturile carbogazoase”, a mai explicat Alis Grasu, la ”Adriana Nedelea LA FIX”.

Citeşte şi:

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum abordează presa italiană criza epidemiei de coronavirus

Cele mai mari epidemii din istorie. Gripa spaniolă a omorât 100 de milioane de oameni, ciuma neagră a ras 60% din populația Europei

Câți bani primești dacă ești angajat și intri în carantină sau izolare la domiciliu din cauza coronavirusului

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative