Vremea în prima zi de Paște

Duminică, în prima zi de Paşte, vor fi nori şi ploi locale în nordul, centrul, estul ţării și la munte. În partea de sud-est va fi predominant însorit și temperaturile vor ajunge la 25 de grade Celsius.

În București, meteorologii estimează înnorări mai ales în prima parte a zilei, când există condiţii de ploi slabe de scurtă durată.

„După aceea, se va vedea soarele şi temperatura maximă va urca la 24-25 de grade Celsius, o temperatură mai ridicată decât în mod normal la această dată. În perioada aceasta ar trebui să avem cam 18-19, maxim 20 de grade Celsius”, a explicat meteorologul de serviciu al ANM, citat de Agerpres.

Pe Litoral se anunţă o vreme mai închisă, iar condiţiile de ploaie vor exista chiar din noaptea de Înviere. „În prima zi de Paşte vor fi nori şi ploaie, posibil şi descărcări electrice, mai ales în prima parte a zilei. Spre după-amiază va apărea soarele, însă vântul se va simţi ceva mai intens cu viteze de 45 km/h. Temperaturile maxime nu vor depăşi 15-16 grade Celsius, iar noaptea 11-12 grade, la fel în apa mării”, transmite meteorologul.

Vremea în a doua zi de Paște

Luni, 29 aprilie, vremea va fi, în general, frumoasă ziua şi doar pe suprafeţe mici, mai ales la munte, pot fi ploi slabe de scurtă durată, însă nesemnificative. „Situaţia, însă, se schimbă în noaptea de luni spre marţi, atunci când încet-încet se înmulţesc norii şi ploile în majoritatea regiunilor. Ziua se vor înregistra între 17 şi 27 de grade Celsius”, arată ANM.

În București, luni, vremea va fi frumoasă pe parcursul zilei, dar noaptea se înnorează şi creşte probabilitatea de apariţie a averselor. Mercurul din termometre va urca până la 24 de grade Celsius.

În zona Litoralului vremea va rămâne în marja din ziua anterioară, cu cer mai mult noros şi cu valori termice de cel mult 18 grade Celsius pe durata zilei şi cu unele intensificări ale vântului.

Vremea de 1 Mai

Pentru începutul lunii mai, meteorologii anunță că temperaturile vor scădea şi local şi temporar vor fi ploi în majoritatea zonelor. „Vom avea atât intervale cu soare, cât şi cele cu ploi, precum şi temperaturi mai scăzute decât în prima şi a doua zi de Paşte”, a afirmat meteorologul de serviciu al ANM.

În Bucureşti se așteaptă temperaturi mai scăzute decât în zilele anterioare – maxime de 18-19 grade Celsius – dar normale pentru această dată calendaristică, valori normale pentru data din calendar.

Cei care petrec ziua de 1 Mai la malul mării vor avea parte de cer noros și temperaturi care nu vr depăși 15 grade Celsius, a spus specialistul ANM.


Citește și: Cum se bucură de modificarea Codului Penal pedofilii condamnaţi şi violatorii rămaşi în libertate! Oferta deputaţilor: iei 10 ani de închisoare, faci doar 5