Mergi direct la conținut »
VIDEO | Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pentru perioada 23 - 25 martie
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO | Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pentru perioada 23 - 25 martie

VIDEO | Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pentru perioada 23 – 25 martie

Meteorologii au stabilit cum va fi vremea în weekend-ul care urmează, iar veştile nu sunt foarte bune. Prognoza meteo pentru perioada 23 - 25 martie indică, în continuare, o vreme neobişnuit de rece.

„De mâine noapte, vremea se va linişti. Mare pare din ninsori vor înceta, sau ar putea să rămână ici-colo, vântul va slăbi din intensitate, însă, vineri dimineaţă, în nordul Moldovei şi în partea de est a Transilvaniei, şi duminică dimineaţa, vor fi -10, chiar -14 grade Celsius. Şi sâmbătă dimineaţa vor fi valori sub limita de ger, dar numai izolat în partea de est a Transilvaniei. De luni, temperatura aerului va fi în creştere, dar va aduce precipitaţii în sudul ţării, apoi şi în restul teritoriului, sub formă de ploaie, iar lapoviţă şi ninsoare doar în zonele de munte. În condiţii de temperaturi scăzute, un vânt spre moderat şi în prezenţa stratului de zăpadă, cu siguranţă se va forma polei”, a avertizat, joi, meteorologul Romica Jurcă, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Libertatea.

Meteorologii au stabilit cum va fi vremea în weekend - ul care urmează, iar veştile nu sunt foarte bune. Prognoza meteo pentru perioada 23 - 25 martie indică, în continuare, o vreme neobişnuit de rece.

Meteorologii au stabilit cum va fi vremea în weekend – ul care urmează, iar veştile nu sunt foarte bune. Prognoza meteo pentru perioada 23 – 25 martie indică, în continuare, o vreme neobişnuit de rece.

Meteorologii spun că primăvara îşi va face din ce în ce mai mult simţită prezenţa, însă nu e exclus ca în aprilie să se mai producă fenomene meteo extreme, care să aducă deasupra României un val de frig.

„Sperăm că procesul de încălzire a vremii va continua, va fi o încălzire uşoară şi treptată. Nu aş garanta că atunci când începe luna aprilie, sau şi în aprilie nu vom mai avea parte de manifestări de iarnă. Mai ales că luna aprilie este apropiată de normal din punct de vedere termic, cu foarte multe precipitaţii”, a mai precizat meteorologul ANM.

15 județe din România sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol. În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității, conform ANM.

Close
Închide
  Close