Mergi direct la conținut »
Cutremur în Costa Rica, vineri seara, la 19 kilometri adâncime. A fost deja urmat de o replică
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cutremur în Costa Rica, vineri seara, la 19 kilometri adâncime. A fost deja urmat de o replică

Cutremur în Costa Rica, vineri seara, la 19 kilometri adâncime. A fost deja urmat de o replică

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs vineri, 17 august, în sudul Costa Ricăi, în apropiere de frontiera cu Panama, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), citat de Agerpres.

Până în prezent, nu s-au raportat victime sau pagube în cele două ţări din America centrală.

Cutremurul a avut epicentrul la 19 km nord de oraşul Golfito, cel mai sudic port al ţării şi o destinaţie pentru amatorii de surfing. Cel mai apropiat oraş mare este David, din Panama, aflat la circa 87 km sud-vest.

Un purtător de cuvânt al pompierilor din Costa Rica a declarat că există informaţii numai privind unele pagube minore, provocate de obiecte căzute în locuinţe şi sedii de firme în apropierea epicentrului.

Jose Donderis, şeful Protecţiei civile din Panama, a declarat că nu s-au raportat până în prezent pagube sau persoane rănite în zona de frontieră.

Cutremurul, despre care s-a anunţat iniţial că ar fi avut magnitudinea 6,2, s-a produs la o adâncime de numai 19 kilometri, ceea ce i-a amplificat efectul.

Seismul, care a fost urmat deja de o replică cu magnitudinea 4,9, o jumătate de oră mai târziu, în acelaşi loc, vine la puțin timp după cel din Indonezia, care a avut loc tot vineri.


Citește și: REPORTAJ: Arta din fân! Un deal întreg din Bucovina „a invadat” Muzeul de Artă din Timișoara: „Am vrut ca vegetalul să inunde spațiul nostru cotidian”


 

Close
Închide
  Close