MENIU CAUTĂ

UPDATE| Cutremur în Italia. Un nou seism de 4,8 grade a zguduit centrul Peninsulei. A fost urmat de 100 de replici

Distribuie

Cutremur în Italia. Un nou cutremur cu magnitudinea 4,8 a lovit joi la primele ore centrul Italiei, în aceeași regiune zguduită duminică de un seism puternic cu magnitudinea 6,5, a anunțat Serviciul de monitorizare geologică al Statelor Unite (USGS), informează La Repubblica.

UPDATE:  Cutremurul a durat câteva secunde și s – a simțit în Muccia, Fiastra, Visso, Ussita,   în Spoleto și în Reatino. Acesta a fost urmat până dimineața de peste 100 de replici, care au ajuns până la o magnitudine de 3,1, însă nu au fost mai mic de grade. Situația devine din ce în ce mai gravă pentru italienii afectați de cutremur. Aceștia au rămas fără case, iar vremea se răcește, în weekend fiind așteptate furtuni cu ploi.  Autoritățile susțin însă că nu s-au înregistrat noi pagube, în urma acestui seism puternic.

Un nou seism puternic a lovit centrul Italiei, în noaptea de miercuri spre joi, la  ora locală 01.38. Acesta s-a simțit puternic în regiunea Marche, Pieve Torina, Fiordimonte și Pievebovigliana, dar și la Roma. Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie, cumtremurul a avut magnitudinea de 4,8, s-a produs la o adâncime de 8 kilometri și a avut epicentrul în provincia Macerata. Acesta a fost urmat de 75 de replici, iar pompierii și Protecția civilă a început să inspecteze zonele afectate.

Mai mult,  un cutremur ușor, cu o magnitudine de 2 a fost înregistrată la scurt timp după miezul nopții, de asemenea , și în provincia Florența, cu epicentrul în Castelfiorentino.

Cutremure cu magnitudini cuprinse între 5,5 și 6,1 s-au înregistrat în centrul Italiei pe 26 octombrie, ele fiind urmate duminică dimineață de un seism cu magnitudinea 6,5, cel mai puternic din Italia în ultimii 36 de ani, ce a fost urmat de peste 700 de replici.

Citește și:

Citește mai multe despre replici pe Libertatea.

Comentarii