În urmă cu două săptămâni, Charlie Hebdo a publicat o caricatură, intitulată „Cutremur în stil italian”. În imagine apare un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul „paste în sos tomat, alături de un bărbat zgâriat cu comentariul „macaroane cu brânză”. În plus, în desen mai apare și o clădire cu mai multe etaje prăbușită din care ies, printre dărâmături, mai multe picioare, iar comentariul este „Lasagna”, notează Reuters.


Caricatura a stârnit un val de revoltă în jurul italienilor. Deși mulți italieni au dat dovadă de solidaritate cu revista după atacul terorist din 2015, caricatura din ultima ediție a Charlie Hebdo a fost numită pe rețelele de socializare „teribilă” și „lipsită de respect”. Mulți italieni au scris pe rețelele sociale „Nu mai sunt Charlie Hebdo”.

Ulterior, săptămânalul a publicat o a doua caricatură, prin care îi îndemna pe italieni să condamne „mafia”, nu publicația Charlie Hebdo, pentru construirea unor clădiri șubrede.

„Aceasta este o insultă macabră, absurdă și de neconceput față de victimele unui eveniment natural”, a declarat avocatul Mario Cicchetti, citat de agenția ANSA. Acesta a fost cel care a depus plângerea în numele consiliului local din Amatrice la Parchetul din Rieti.

Pe 24 august, centrul Italiei a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea 6,2, în urma căruia aproape 300 de oameni au murit, inclusiv 11 români. Totodată, mai multe localități au fost aproape complet distruse de seism.

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”
GSP.RO

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”

Urmărește cel mai nou VIDEO