Mergi direct la conținut »
Cutremur puternic în România, de 5,8 grade, resimţit şi în Bucureşti!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cutremur puternic în România, de 5,8 grade, resimţit şi în Bucureşti!

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 a avut loc în România, în noaptea de sâmbătă spre duminică, transmite INFP. Seismul s-a resimţit puternic şi în Capitală.

Cutremurul s-a produs la ora 3:38 dimineaţa (ora de vară), în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri.

Seimsul s-a produs in apropierea oraşelor Nehoiu (17km), Covasna (33km), Întorsura Buzăului (37km), Târgu Secuiesc (48km), Vălenii de Munte (53km).

Cutremurul a fost urmat de două replici: de 3,1 și 3,3.

Directorul general al INFP a declarat că nu mai sunt așteptate alte replici.

„Ultimele cutremure cu o magnitudine de peste 5 s-au produs în 2016, în septembrie şi decembrie, tot de 5,8 grade pe Richter, iar în 2018, acesta este cel mai mare. Nu mai aşteptăm replici. De obicei la cutremurele de adâncimea aceasta nu prea sunt replici şi dacă sunt, ele sunt mult mai mici. În Vrancea nu sunt replici aşa cum sunt la cutremurele de suprafaţă. E important că nu s-a produs un seism de magnitudine mai mare”, a precizat Constantin Ionescu.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă transmite că în aceste momente, la nivelul Capitalei, se efectuează recunoașteri pentru identificarea eventualelor pagube. Alis Grasu, şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), a declarat că în primele 15 minute după producerea cutremurului au fost înregistrate 12 apeluri la numărul de urgenţă, fiind vorba de cazuri de atacuri de panică.

Citeşte şi:

Unde şi cum a fost resimţit cutremurul de 5,8 grade din noaptea de sâmbătă spre duminică

Cum a arătat cutremurul de 5,8 grade pe seismograful de la Muntele Roşu

De ce nu s-a activat RO-ALERT la cutremurul de sâmbătă noaptea

Ce trebuie să faci în caz de CUTREMUR. De ce nu trebuie folosit telefonul decât pentru urgenţe şi ce conţine trusa specială

Cele mai mari cutremure produse în ultimii ani în România. Un seism din 2014 a crăpat șosele în Galați

Close
Închide
  Close