Mergi direct la conținut »
Cele mai mari cutremure produse în ultimii ani în România. Un seism din 2014 a crăpat șosele în Galați
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cele mai mari cutremure produse în ultimii ani în România. Un seism din 2014 a crăpat șosele în Galați

Cele mai mari cutremure produse în ultimii ani în România. Un seism din 2014 a crăpat șosele în Galați

Cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică a fost cel mai puternic înregistrat în anul 2018. Magnitudinea acestuia a fost de 5.8 pe scara Richter, conform măsurătorilor Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP).  Mai jos puteți citi o listă cu cele mai puternice cutremure produse în ultimii ani în România.

Al doilea cel mai puternic seism din 2018 a fost înregistrat pe 25 aprilie. Conform site-ului INFP, seismul a avut o maginitudine de 4.5 și s-a produs în județul Buzău.

În 8 februarie 2017, un cutremur de 5.0 zguduia România. Acesta s-a produs în județul Vrancea, la 120 de kilometri adâncime. Cu un an înainte, pe 28 decembrie, o altă mișcare telurică cu epicentrul în zona seismică Vrancea, de data aceasta cu o magnitudine de 5.3, se făcea simțită, de asemenea, fără pagube.

Pe 24 septembrie 2016, un cutremur de 5.3 s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adâncime  de 91 de kilometri.

Un seism asemănător cu cel din 28 octombrie s-a produs în județul Vrancea, în luna noiembrie a anului 2014. Seismul de atunci a avut magnitudinea de 5.7 și o adâncime de 40 de kilometri. În acel moment, cel mai mult au fost afectate județele Galați și Tulcea, unde s-au semnalat căderi de electricitate, ziduri și șosele crăpate. Totodată, un om a fost rănit în Tulcea și alți 8 la Galați. 5 persoane au suferit atacuri de panică. 

Close
Închide
  Close