De Valentina Postelnicu, Ioana Tomescu,

UPDATE – ora 11.00: Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP a vorbit în această dimineață, la „Adriana Nedelea LA FIX”, despre seismul de noaptea trecută din România, de 5,2 pe scara Richter și la 120 de kilometri adâncime. „Nu ne așteptăm la replici”, a spus – printre altele – profesorul.

UPDATE – ora 09.00: Sistemul RO-ALERT nu a fost folosit de către autoritățile din România, noaptea trecută, pentru a-i avertiza pe cetățeni în legătură cu seismul de 5.2 grade pe scara Richter si multă lume se întreabă de ce nu a fost activat. Libertatea îți oferă toate explicațiile!

UPDATE – ora 08.00: Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că în urma cutremurul au existat două apeluri la 112, pentru atacuri de panică. Apelurile au venit din Buzău și Ploiești.

UPDATE – ora 07.00: Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a făcut o nouă revizuire caracteristicilor cutremurului din 31 ianuarie.

A revenit, astfel, la magnitudinea de 5,2 pe Richter, în timp ce adâncimea este estimată la 121 km. Seismul a avut intensitatea V pe scara Mercalli.

Localizare: 84 km E de Brașov, 97 km S de Bacău, 98 km NE de Ploiești, 110 km V de Galați, 112  km NV de Brăila, 148 km N de București, 171 km NE de Pitești, 177 km SV de Iași, 197 km E de Sibiu, 212 km N de Ruse.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

UPDATE – ora 04.00: Mesajele ISU București-Ilfov și IGSU după cutremur:

Estimat inițial la 5,4 grade, seismul a fost revizuit la 5,3 grade. Potrivit INFP, acesta s-a produs la o adâncime de 120 kilometri.

Unde s-a resimțit cutremurul din 31 ianuarie

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Slănic-Moldova(43km), Covasna(45km), Tîrgu Ocna(47km), Onești(48km), Nehoiu(50km)

Cutremurul s-a resimţit în mai multe regiuni, inclusiv în București, dar nu a provocat pagube.

hRomânii au scris, pe pagina de Facebook Seismic Center, că au resimţit cutremurul în mai multe localităţi: Iaşi, Galaţi, dar şi la Chişinău.

Este cel mai puternic cutremur produs anul acesta în România.

Cel mai puternic cutremur din România în ultimii ani a avut loc pe 28 octombrie 2018 și a avut magnitudinea 5,8.

De ce nu a fost activat sistemul RO-ALERT după cutremuru din 31 ianuarie 2020

Sistemul RO-ALERT nu a fost folosit de către autoritățile din România, noaptea trecută, pentru a-i avertiza pe cetățeni în legătură cu seismul de 5.2 grade pe scara Richter si multă lume se întreabă de ce nu a fost activat.

RO-ALERT nu a fost conceput pentru a trimite alerte în caz de cutremur, iar asta pentru că sistemul nu poate detecta în prealabil vreun cutremur.

Sistemul este gândit pentru a alertă populația în cazul în care există probleme severe după un cutremur, sau dacă există alte dezastre naturale, sau orice fel de evenimente care pot pune în pericol viețile oamenilor.

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală