MENIU CAUTĂ
12 Apr. 2018 13:20

Dacia recheamă în service sute de mașini Duster, după ce au fost depistate două probleme

Distribuie

Potrivit Renault Commercial Roumanie, Dacia recheamă în service sute de mașini Duster, pentru două probleme. Specialiștii au identificat o posibilă „neconformitate a butucului roţii faţă”, la 200 de autoturisme, și o problemă legată de sistemul electric al mașinii, la 300 de modele.

Recent, au mai fost rechemate în service aproape 2.000 de mașini Dacia Duster, pentru recalibrarea calculatorului de injecţie.

Anul trecut, în iulie, Dacia a rechemat în service alte peste 2.000 de mașini Duster. Atunci, au fost depistate unele defecte la comanda claxonului.

Problema de acum poate provoca zgomote ciudate în partea din față a automobilului, iar – în cazuri extreme – roata se poate detașa, deși această situație nu a fost observată în practică, până în prezent, scrie Adevărul.Compania afirmă că operațiunea de verificare a butucului durează între 50 de minute și 3 ore, în funcție de dificultatea intervenției. Mecanicii vor verifica butucul, care va fi înlocuit dacă prezintă un pericol.

Renault precizează în adresa trimisă Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) că 200 de mașini Dacia Duster pot fi afectate de această problemă.

A fost identificată și o a doua problemă, legată de sistemul electric al mașinii. Concret, există posibilitatea pierderii parțiale sau totale a luminilor de semnalizare ale remorcii atunci când această este conectată la maşină.

În acest caz intervenția la service durează doar 35 de minute, fiind afectate aproximativ 300 de mașini.

Cu toate acestea, Duster și Logan și Sandero au cucerit piața auto din Rusia.

FOTO – Dacia.roCITEȘTE ȘI… VIDEO / Maternitatea din Chișinău a fost modernizată cu ajutorul României. În Republica Moldova se nasc mii de copii cu malformaţii 

Citește mai multe despre Dacia, Dacia Duster, remorcă, Renault, roti și service pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii