De Ciprian Iana,

”În discuția de vineri, premierul Ludovic Orban a declinat disponibilitatea noastră, această ofertă. O să vedem și în discuția de la începutul săptămânii, când voi repeta propunerea, repet, în situația în care nu se ajunge la anticipate. Anticipatele sunt miza zero”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Liderul USR a mai precizat: ”Am avut vineri un dialog cu premierul Orban, ne vom auzi și mâine ca să stabilim o întâlnire, cel mai probabil marți. Proiectul anticipatelor îl susținem cu toate resursele și suntem cumva aliniați pe ceea ce urmează se întâmple în perioada următoare”.

Despre o posibilă înțelegere între PSD și PNL pentru alegerea primarilor într-un singur tur, Dan Barna a precizat: ”Existența acestui scenariu va fi confirmată exact de atitudinea PNL în etapa de pregătire a alegerilor locale și de desemnare a candidaților”.

Barna a adăugat: ”Dacă nu există colaborare deschisă în orașe și municipiile unde putem scăpa cu adevărat de PSD, având colaborare cu cei de la PNL, dacă nu există această deschidere – mesajele din ultimele zile nu o confirmă, atunci putem pune, într-adevăr, problema unei înțelegeri a vechilor dinozauri a politicii românești. Dacă lucrurile însă merg în logica asta, în care avem șansă să trimitem mulți primari PSD acasă, atunci putem spune că e un context politic”.

De asemenea, Dan Barna a spus că din acordul semnat între USR și PNL, înainte de guvernarea Orban, au fost bifate 4 din 18 puncte. „În audierile parlamentare care vor umra vom discuta despre aceste lucruri agreate, dar destul de puține întâmplate”, a precizat el.

Dan Barna a mai spus că se așteaptă ca PSD să se opună alegerilor anticipate: „Nu ne așteptăm ca domnul Ciolacu și ceilalți să aplaude sau să aducă flori”.

Citeşte şi:

Bilanț oficial: Coronavirusul a ucis 813 persoane. În 24 de ore au murit 89 de oameni!

Ion Țiriac anunță Apocalipsa în sportul românesc: ”Tenisul va muri la fel ca gimnastica! După Halep, e deșert”

România a obținut aurul mondial la bob două persoane. Am surclasat Germania și China

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare