Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă i-a spus lui Timmermans că nu va adopta, vineri, OUG pe Codurile penale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Viorica Dăncilă i-a spus lui Timmermans că nu va adopta, vineri, OUG pe Codurile penale

Viorica Dăncilă i-a spus lui Timmermans că nu va adopta, vineri, OUG pe Codurile penale

Premierul Viorica Dăncilă i-a promis prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că Guvernul nu va adopta în şedinţa de vineri o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, premierul a avut o videoconferință cu Timmermans și a mai spus că Guvernul va continua colaborarea cu Comisia de experţi de la Bruxelles cu în vederea punerii în aplicare a recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Comisia Europeană urmărește de aproape ce se întâmplă în România, în ultima lună Dăncilă și Timmermans au avut trei întâlniri iar pe 20 martie, CE a transmis că cei doi au discutat din nou despre situaţia din justiţie şi despre acţiunile pentru implementarea recomandărilor MCV, urmând să fie obţinute curând rezultate concrete.

Discuția de joi a avut loc în contextul în care Executivul se reuneşte, vineri, în şedinţă, începând cu ora 8.00.

Timmermans a criticat în mai multe rânduri Guvernul de la Bucureşti din cauza OUG 7 care modifică legile justiţiei şi a altor schimbări legislative în materie penală, precizând că România trebuie să nu se abată de la traseul respectării statului de drept, luptei anticorupţie şi păstrării indepedenţei magistraţilor.


Citește și: „Putem vedea Europa fără tutun”. Comisarul european Vytenis Andriukaitis vorbește despre amenințările la adresa sănătății oamenilor și atacă tacticile industriei tutunului, care „face o treabă murdară”


 

 
 
Close
Close
Închide