Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Daniel Horodniceanu vrea să rămână procuror-șef DIICOT. Mutarea surpriză a actualului șef de parchet antimafia
Ştiri Libertatea > Ştiri > EXCLUSIV/ Daniel Horodniceanu vrea să rămână procuror-șef DIICOT. Mutarea surpriză a actualului șef de parchet antimafia

EXCLUSIV/ Daniel Horodniceanu vrea să rămână procuror-șef DIICOT. Mutarea surpriză a actualului șef de parchet antimafia

Actualul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, intenționează să rămână în fruntea parchetului antimafia după expirarea mandatului său, pe 19 mai. Horodniceanu și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea DIICOT. El ceruse, anterior, ca la terminarea mandatului, să se întoarcă la fostul său loc de muncă la DIICOT Iași. Pe lângă actualul șef DIICOT, pe lista candidaturilor există un alt personaj-surpriză, a cărui identitate nu a fost făcută deocamdată publică. 

De Mihai Niculescu,

În situația în care nu va fi numit pentru un nou mandat, Daniel Horodniceanu vrea să se întoarcă la structura pe care a condus-o înainte să ocupe funcția de procuror-șef al DIICOT. Acesta a luat în ultimul moment decizia de a candida pe același post, arată sursele libertatea.ro. Luni este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcția de procuror șef al DIICOT.

Rezultatul probei de selecție la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) va fi anunțat pe 14 mai pe site-ul Ministerului Justiției. Oficial, ultima zi a lui Daniel Horodniceanu în fruntea DIICOT este 19 mai.

Candidații la șefia DIICOT sunt chestionați de Tudorel Toader

Anunțul privind concursul de selecție pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DIICOT a fost publicat pe data de 14 aprilie, Termenul-limita pentru depunerea dosarelor este data de 7 mai 2018.

Lista cu cei ce îndeplinesc condițiile necesare pentru participarea la procesul de selecție, precum și programarea interviurilor vor fi afișate la sediul Ministerului Justiției ți pe pagina de internet a instituției pe data de 8 mai.

Candidații ce vor participa la procesul de selecție vor susține un interviu cu ministrul de Justiție, în perioada 9-11 mai. Următoarea etapă va fi aceea a înaintării propunerii ministrului de Justiție către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru obținerea avizului, iar apoi propunerea va fi înaintată Prețedintelui României, pentru numirea în funcția de conducere.

Close
Închide
  Close