MENIU CAUTĂ

Darius Vâlcov: Guvernul nu renunță la ”taxa pe lăcomie”. Se modifică doar pe energie

Distribuie

Darius Vâlcov a afirmat că Guvernul nu va renunța la aplicarea ”taxei pe lăcomie” ci se discută doar modificarea acesteia pentru industria energetică. Consilierul premierului Viorica Dăncilă spune că acest subiect va fi abordat din nou după aprobarea bugetului de către Parlament.

”Taxa pe lăcomie, nu cred că s-a pus niciodată problema (de renunțare – n.red.). (…) Vorbim de niște analize pe energie. (…) Este posibil ca pe acest mic segment să se modifice”, a afirmat Darius Vâlcov, într-o emisiune la Antena 3, potrivit Mediafax.

Vâlcov s-a referit la „riscul de încălzire” când a vorbit despre modificarea taxei la capitolul energie.

Darius Vâlcov a mai spus că UDMR are reproșuri legate de taxa pe lăcomie, dar nu a dat detalii. „UDMR nu au spus la ce se referă. Despre energie știm sigur că sunt câteva lucruri pe care vrem să le îndreptăm”, a mai spus consilierul Vioricăi Dăncilă.

El a mai susținut că piața de capital și cea bancară au făcut cele mai multe presiuni pentru a fi schimbată taxa pe lăcomie.

„Discuțiile cu UDMR-ul s-au încheiat și s-au încheiat foarte bine (pe buget – n.red.). 99% din discuții s-au încheiat. (…) Sunt niște discuții (legate de modificare taxei pe lăcomie și propuse de UDMR) care nu trebuit făcute în corelație cu bugetul”, a subliniat Vâlcov.


Citește și: Bolizi de lux și supermodele! Cine este Dragoș Săvulescu, multimilionarul excentric fugit din România. Este căutat în toată Europa, după ce a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor


 

Citește mai multe despre taxa pe lacomie pe Libertatea.

Comentarii