Mergi direct la conținut »
Decizia instanței în cazul lui Dasaev, interlopul care ar fi înjunghiat doi baschetbaliști în Brăila. Bărbatul spera să fie eliberat. „Sunt nevinovat”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Decizia instanței în cazul lui Dasaev, interlopul care ar fi înjunghiat doi baschetbaliști în Brăila. Bărbatul spera să fie eliberat. „Sunt nevinovat”

Decizia instanței în cazul lui Dasaev, interlopul care ar fi înjunghiat doi baschetbaliști în Brăila. Bărbatul spera să fie eliberat. „Sunt nevinovat”

Considerat principalul suspect în cazul înjunghierii celor doi baschetbaliști americani, Daniel Gabriel Husein, zis și Dasaev, nu a fost eliberat. Magistrații Tribunalului Brăila au decis ca bărbatul să rămână în arest încă 30 de zile.

Instanța a admis cererea procurorului pentru prelungirea mandatului de arestare în cazul interlopului Dasaev, notează Agerpres.

„Se prelungeşte măsura arestării preventive cu o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 18.10.2018 şi până la data de 16.11.2018 inclusiv”, se arată în soluţia instanţei.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Galați.

Pe 18 septembrie, Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă a lui Dasaev pentru 29 de zile. Bărbatul este acuzat de tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„Sunt nevinovat” a fost singura declaraţie făcută de Dasaev în momentul în care a intrat în Tribunalul Brăila, flancat de polițiștii de la Investigații Criminale.

Angelica Ionel, avocata lui Dasaev, a precizat că bărbatul a recunoscut doar săvârșirea faptei de tulburare a ordinii publice deoarece el se consideră victimă în acest caz.

„Considerăm că în atacul acesta nu e vinovat sau, cel puţin, e doar parţial vinovat, pentru că a ripostat, fiind lovit de patru sportivi, de persoanele din jur care au provocat acest scandal. Chiar dacă are numele pe care îl are, chiar dacă are un cazier impresionant aşa cum a arătat presa, nu este obligatoriu ca el să fi provocat acest scandal. A fost agresat şi s-a apărat cum a putut”, spunea pe 18 septembrie avocata Angelica Ionel, conform sursei citate.

Cunoscut în lumea interlopă din Brăila, Dasaev a fost condamnat în trecut pentru proxenetism și viol, în Spania.

În noaptea de 15 spre 16 septembrie, bărbatul este acuzat că ar fi înjughiat doi cetățeni americani, jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila, la o terasă din centrul Brăilei.

Cei doi sportivi sunt Darrel Bowie, de 24 ani, aflat atunci în stare gravă, şi Joseph McClain, de 25 ani. Aceştia sunt acum în afara oricărui pericol.


Citește și INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Statistica înfiorătoare, care nu-i preocupă pe șefii Justiției: 77 de prădători sexuali de copii condamnați fără închisoare, în ultimii doi ani!


 

 
 
Close
Close
Închide