Mergi direct la conținut »
De ce se scarpină oamenii. Cercetătorii chinezi au descoperit motivul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > De ce se scarpină oamenii. Cercetătorii chinezi au descoperit motivul

De ce se scarpină oamenii. Cercetătorii chinezi au descoperit motivul

Un grup de cercetători din China a identificat care este mecanismul creierului care îi determină pe oameni să se scarpine. Descoperirea ar putea ajuta la găsirea unui tratament împotriva pruritului cronic.

Echipa din cadrul Academiei de Științe din China a demonstrat că activitatea unui grup de neuroni, situați în regiunea creierului numită gri central (Periaqueductal Gri), îi induce pe șoareci să se scarpine, se arată într-un studiu publicat vineri de revista de specialitate Neuron, citată de EFE.

Coordonatoarea studiului susține că această descoperire ar putea fi un punct de pornire pentru a descifra cum se procesează senzația de mâncărime în creier, notează Agerpres. Aceasta poate fi provocată de o amplă serie de cauze precum reacţii alergice, afecţiuni ale pielii, substanţe chimice iritante, paraziţi sau unele boli.

Cercetătorii au analizat neuronii de culoare gri din Periaqueductal la şoareci. Acestora le-a fost indusă senzația de mâncărime prin injecţii cu histamină sau clorochină.

Potrivit sursei citate, comportamentul indus de mâncărime a declanşat o activitate a unui grup de neuroni care produc un neurotransmiţător (glumat) şi o neuropeptidă numită tahikinină 1 (Tac1).

În momentul în care cercetătorii au eliminat neuronii responsabili cu Tac1, gestul de scărpinare a scăzut considerabil.

În schimb, stimularea acestor neuroni a dus la apariția spontană a senzației de scărpinare, chiar şi fără injecţii cu histamină sau clorochină.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Cercetătoarea Yan-Gang Sun, coordonatoarea echipei de oameni de știință, a explicat că în acest moment se știe puțin despre cum a evoluat senzația de mâncărime.

În viitoarele studii, cercetătorii chinezi vor să studieze care dintre moleculele din neuroni pot fi atacate cu ajutorul medicamentelor.

„Aceste investigaţii ne vor ajuta să dezvoltăm noi medicamente pentru tratamentul pruritului cronic”, a precizat Yan-Gang Sun, conform sursei citate.

sursă foto: Hepta


Citește și Previziuni Urania pentru perioada 15 – 21 decembrie 2018. Următoarea Mercur/Jupiter în Săgetător va avea loc peste 12 ani


 

Close
Închide
  Close