De Ana Maria Marinescu,

Un grup de cercetători de la Kings College London, Marea Britanie, a descoperit necunoscuta care influențează simptomele de COVID-19.

În proporție de 50%, factorul genetic ar fi explicația faptului că boala se manifestă diferit de la om la om.

Acesta este rezultatul unui studiu derulat prin intermediul unei aplicații de mobil dezvoltate de aceeași echipă de cercetători și lansată luna trecută, Covid-19 Symptom Tracker.

Persoanele care o descarcă sunt întrebate zilnic cum se simt, care le este starea, dacă au simptome care ar putea trăda infectarea cu noul coronavirus.

Cercetătorii au făcut apel la miile de gemeni din Regatul Unit să descarce aplicația și să ia parte la studiu, pentru a vedea ce simptome prezintă gemenii identici (monozigoți) și cei non-identici sau fraternali (dizigoți).

 Li s-au întors date de la 2.600.

Dacă factorul genetic influențează manifestarea bolii, asta se vede cel mai bine la gemeni. La cei identici, care au aceleași gene în proporție de 100%, mai degrabă decât la gemenii digizoți, care împart doar 50% din gene. Am vrut să vedem, să comparăm.

Prof. Tim Spector, unul dintre cercetătorii care a condus studiul, pentru The Guardian:

Ce au descoperit cercetătorii? Simptomatologia e dictată de materialul genetic din care suntem construiți.

Factorul genetic e determinant și pentru manifestarea COVID, și pentru cum răspunde organismul la atacul viral, adică dacă facem o formă ușoară sau una severă.

Prof. Tim Spector:

Studiul le-ar putea fi util, crede echipa de la Kings College London, oamenilor de știință care încearcă să înțeleagă mecanismul patogenetic de acțiune al SARS-COV-2 și să găsească, apoi, un tratament pentru boala pe care o generează.

Citeşte şi:

EXCLUSIV. Ministerul Educației din Franța contrazice datele lui Klaus Iohannis, folosite pentru nedeschiderea școlilor: „Nu sunt cazuri de infectări în școli”

Când vom avea un vaccin pentru COVID-19. Bill Gates, despre posibilitatea producerii unui ser anul acesta

Viaţa cu mască obligatorie. Experienţa Cehiei: „A fost o nebunie, lumea era speriată, sunau la Poliţie dacă cineva ieşea pe stradă fără”

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă