Tartă de dovleac

 
Ingrediente pentru aluat:  220 g de făină, o linguriţă sare, 110 ml de ulei, 60 ml de  lapte; pentru umplutură: o cană mare de piure de dovleac, două ouă, 230 ml lapte,
150 g zahăr, o linguriţă de scorţişoară.
Mod de preparare: se amestecă făina cu sarea, iar separat, uleiul cu laptele. Se pune făina peste şi se mixează cu o spatulă de lemn până când aluatul se omogenizează. Compoziţia se întinde øntre două hârtii de copt şi se pune în forma de tartă unsă cu unt şi tapetatată, cu făină asftel øncât să aibă şi margini. Pentru piureul de dovleac se foloseşte 1/2 dintr-un dovleac de două kg. Acesta se taie pe jumătate, se curăţă de sâmburi, apoi se taie bucăţele. Øntr-o tavă, punem feliile de dovleac cu coaja øn jos şi le dăm la cuptor, acoperite cu folie de aluminiu, 30 de minute, până când se înmoaie. Se desprinde coaja de pe dovleac şi se pasează miezul cu un blender, pentru a se obţine piureul de dovleac. Se bat cele două ouă, se pune piureul de dovleac, zahărul, celelalte condimentele şi laptele.Se toarnă compoziţia øn forma de tartă tapetată cu aluat şi se introduce la cuptor. Se decorează cu frişcă.

Cu stafide şi brânză

Ingredinte: un dovleac mare, 500 g de brânză dulce, trei ouă, trei linguri de zahăr, două pliculeţe de zahăr vanilat, o linguriţă esenţă de rom sau vanilie, coaja rasă de la o portocală, 100 g stafide. 
Mod de preparare: dovleacul se curăţă øn interior. Se amestecă brânza cu gălbenuşurile, zahărul, esenţa, coaja de portocală şi stafidele, iar la afârşit se adaugă albuşurile bătute spumă, astfel øncât compoziţia să fie mai pufoasă. Compoziţia se răstoarnă øn dovleacul curăţat şi se dă la cuptor circa 30 de minute.

Umpluţi cu orez şi seminţe

Ingredinte: doi dovlecei micuţi, o cană de orez, două căni de apă, o lingură de unt, o linguriţă delikat, 50 g seminţe de dovleac decojite, sare.
Mod de preparare:  dovleceii se curăţă øn interior, iar apa se pune la fiert, cu sare, cu lingura de unt şi cu cea de delikat. Când øncepe să fiarbă se adaugă orezul şi se mai fierbe 10 minute, amestecând continuu. Se ia de pe foc şi se încorporează seminţele de dovleac. Cu acestă compoziţie se umplu dovleceii şi se mai bagă la cuptor 10 minute.

Dovleac copt

Ingrediente: un dovleac de toamnă de mărime medie, o lingură de zahăr.
Preparare: dovleacul se spală, se taie pe jumătate şi se curăţă de sâmburi. Apoi se taie cele două jumătăţi felii şi se aşează într-o tavă potrivită pentru cuptorul aragazului. Se dă dovleacul la cuptor să se coacă. Acesta se rumeneşte în cuptorul încins şi se înmoaie, devenind dulce şi aromat. Dacă nu este suficient de dulce se presară o lingură de zahăr pe feliile deja coapte.

Anamaria Prodan, noi declaraţii de impact despre divorțul de Reghecampf: „Își va pierde și ultima fărâmă de respect!”
PARTENERI - GSP.RO
Anamaria Prodan, noi declaraţii de impact despre divorțul de Reghecampf: „Își va pierde și ultima fărâmă de respect!”
Aparatul electric banal care îţi poate da contorul de curent peste cap dacă îl laşi în priză. Are un consum enorm
Playtech.ro
Aparatul electric banal care îţi poate da contorul de curent peste cap dacă îl laşi în priză. Are un consum enorm
Ce restricţii vor avea, de luni, românii nevaccinaţi anti-Covid-19
Observatornews.ro
Ce restricţii vor avea, de luni, românii nevaccinaţi anti-Covid-19
Horoscop 22 octombrie 2021. Vărsătorii trebuie să intervină serios printr-o reevaluare în planurile lor de viitor
HOROSCOP
Horoscop 22 octombrie 2021. Vărsătorii trebuie să intervină serios printr-o reevaluare în planurile lor de viitor
Cunoscut actor din reclame, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare. Ce le-a făcut unor tinere
Știrileprotv.ro
Cunoscut actor din reclame, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare. Ce le-a făcut unor tinere
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Telekomsport
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele