este la zi cu toate noile aparitii din domeniu prin intermediul publicatiei care ii vine acasa lunar, contra unei taxe de membru de 18 dolari anual. in apartamentul sau din Militari o intreaga masa este acoperita de cataloage in care stau ordonate creioanele, in foi de protectie insotite de explicatii privind zona de provenienta. Cu ajutorul unui bun prieten, care are o tipografie, toate exemplarele au fost „stantate” cu numele posesorului, in galben. Cele mai valoroase creioane, ca vechime, sunt din perioada interbelica si au asigurat un un loc special – o cutie captusita cu catifea.
Supararea pensionarului este legata de faptul ca viata obiectului sau preferat este la apus. „A fost inlocuit barbar cu pixul cu pasta care nu te lasa sa-ti faci o caligrafie frumoasa”.
Anunturile lui legate de un posibil schimb de creioane nu au avut ecou in tara. Cu ajutorul revistei primite de la americani, a intrat in legatura cu alti colectionari straini care i-au trimis obiecte similare din tara lor.
Dornic sa-si imbogateasca colectia si cu speranta ca isi va deschide o expozitie, pensionarul a expediat scrisori tuturor politicienilor rugandu-i sa-i trimita un creion din cele cu care isi fac ciornele de discursuri, dar si semnatura. Desi a trimis peste 100 de solicitari, n-a primit decat vreo 20 de raspunsuri, dar toate pline de cuvinte de felicitare. Acum, pensionarul a plastigrafiat scrisorile politicienilor, pe care a fixat cu banda adeziva obiectele trimise de acestia. Sorin Oprescu, Varujan Vosganian, Mircea Ionescu Quintus, Miron Mitrea, Marian Sarbu, Ioan Rus, Bogdan Balthazar, Marian Vanghelie, Dan Darabont, Constantin Dudu Ionescu, ambasadorii Cehiei si Elvetiei au incurajat hobby-ul pensionarului.
Ce-si mai doreste? O expozitie si cateva exemplare pe care inca nu le are – din Australia si din America Centrala.