Mergi direct la conținut »
Declarație cinică a unui medic de la "Marius Nasta": "A venit să moară la noi, ca să fim arătați cu degetul pentru acest acinetobacter". Doctorul susține că bacteria a fost adusă de la un alt spital
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Declarație cinică a unui medic de la "Marius Nasta": "A venit să moară la noi, ca să fim arătați cu degetul pentru acest acinetobacter". Doctorul susține că bacteria a fost adusă de la un alt spital

Declarație cinică a unui medic de la „Marius Nasta”: „A venit să moară la noi, ca să fim arătați cu degetul pentru acest acinetobacter”. Doctorul susține că bacteria a fost adusă de la un alt spital

Șeful Secției de Chirurgie Toracică a Spitalului "Marius Nasta", profesorul Ioan Cordoș (FOTO), susține că cei trei pacienți care au murit la acest spital, în ultima săptămână, "n-au murit de acinetobacter neapărat". El a declarat că un pacient infectat cu această bacterie a fost trimis de la spitalul Balș, relatează HotNews.ro. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, l-a infirmat explicit pe doctor, spunând că: "Acinetobacterul acesta a fost analizat și nu a venit în niciun caz de la spitalul Balș".

De Dragoș Tănase,

Profesorul Ioan Cordoș a adăugat, în cadrul unei conferințe de presă, referitor la unul dintre pacienții decedați, că „el a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul pentru acest acinetobacter pe care l-au adus ei. Acest acinetobacter, nimeni nu a spus până acum, a fost trimis de la Balș, cu un pacient infectat – la noi a venit cu insuficiență respiratorie să fie tratat”.

Declarația lui Ioan Cordoș vine după ce trei pacienți au murit la secția de Terapie Intensivă, iar conducerea spitalului a recunoscut prezența infecției cu acinetobacter, a admis că pacienții decedați erau infectați și a decis închiderea secției de Anestezie Terapie Intensivă și a blocului operator, din cauza infecției cu acinetobacter.

Declarația integrală făcută astăzi, într-o conferință de presă, de medicul Ioan Cordoș, șeful Secției de Chirurgie Toracică a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București:

„Se discută doar despre supra-infecția acinetobacter și nu se discută și despre boala de fond a acestor pacienți. Un pacient care are accident vascular cerebral, dacă va muri, va muri din cauza accidentului vascular cerebral care merge prost. Ceilalți pacienți au fost cu limfom, cu fibroză tumorală, la care trebuie doar un bobârnac ca să decedeze. Deci astea sunt bolile, ei n-au murit de acinetobacter, neapărat, pentru că populația asta o să înțeleagă – că aici este acinetobacterul care umblă prin copaci și sare în cârca pacienților. Nu, la noi vin pacienți foarte gravi. Iar acest acinetobacter, nimeni nu a spus până acum, a fost trimis de la Balș, cu un pacient infectat – la noi a venit cu insuficiență respiratorie să fie tratat, pentru că la noi este cel mai bun centru de tratament pentru insuficiență respiratorie. Asta n-a înțeles lumea. Lumea a înțeles că este acinetobacter. Ce acinetobacter, fraților? Știți ce este ăla? Să explicăm că pacienții vin cu boli grave, peste care… De ce nu punem punctul pe Y? Deci el a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul pentru acest acinetobacter pe care l-au adus ei.”

FOTO – Captură video Digi 24

 

 

Close
Închide
  Close