MENIU CAUTĂ
08 Noi. 2017 19:36

Franța ,,trăiește pe datorie” mai multe zile pe an decât România

Distribuie

Franța și-a cheltuit toate veniturile alocate acestui an și, începând cu ziua de 7 noiembrie, funcționează pe credite. Pentru a sublinia gravitatea acestui lucru, presa franceză a ales România ca termen de comparație. ,,Deficit: Franța trăiește din credit și situația este mai rea decât cea a României”, a titrat site-ul televiziunii LCI

Concluzia aparține unui raport realizat de reputatul institut economic Molinari și efectuat la solicitarea ministerului Finanțelor din Paris. Cercetarea arată că bugetul public francez continuă să se degradeze.  Franța va ,,trăi” anul acesta din datorii timp de 55 de zile. În patru ani, această perioadă s-a prelungit, în medie, cu trei zile, deși în cazul celorlalte state ale Uniunii Europene s-a diminuat cu 16 zile.

Majoritatea țărilor U.E.  își epuizează banii proprii pe 6 decembrie, cu 25 de zile înainte de sfârșitul anului. Parisul este campioana dezechilibrului bugetar și a depășit astfel Spania (50 de zile) și România (48 de zile). Țara noastră își va termina resursele pe 13 noiembrie.

Dintre cele 28 de state membre, doar patru au excedent. Cipru, Germania, Malta și Suedia. Ultima, de exemplu, va avea de cheltuit, până pe 20 ianuarie 2018, bani care i-au rămas de anul acesta.

România și Comisia Europeană au analize diferite despre deficitul bugetar al țării noastre. Eurostat a anunțat, la 25 octombrie, că țara noastră a înregistrat cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în al doilea trimestru din 2017,de 4,1% din PIB. Ministerul Finanțelor, condus de Ionuț Mișa, a răspuns că ținta de deficit de 2,96% din PIB anual, stabilită pentru anul 2017, nu este în pericol.

 


Raport devastator al Comisiei Europene: Guvernul nu are de gând să reducă deficitul bugetar, vrea să modifice Pilonul II de pensii și are nevoie de acordul UE pentru split TVA

Citește mai multe despre datorie și Franța pe Libertatea.

Comentarii