Mergi direct la conținut »
Deputații au decis: reguli mai blânde pentru șoferi. Radarele ascunse, interzise
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Deputații au decis: reguli mai blânde pentru șoferi. Radarele ascunse, interzise

Deputații au decis: reguli mai blânde pentru șoferi. Radarele ascunse, interzise

Deputații au decis: reguli mai blânde pentru șoferi. Radarele ascunse au fost interzise, iar cine este prins fără ITP valabil, va avea  alte 15 zile la dispoziție să își facă inspecția obligatorie. Proiectul de lege adoptat de deputați prevede ca radarele să fie instalate doar în mașini de poliție inscripționate ca atare, urmând să fie presemnalizate cu 500-1000 de metri înainte, la fel și radarele-pistol, care nu au voie să fie la distanță mai mare de 10 metri de mașina Poliției.

De Sorina Ionaşc,

Deputații au decis reguli mult mai blânde pentru șoferi. Potrivit proiectului de lege adoptat, polițiștii nu vor mai avea voie cu radare ascunse. Acestea vor fi permise doar în mașini ale Poliției, inscripționate ca atare. Radarele-pistol vor fi amplasate la maximum 10 metri de mașina Poliției. În ambele cazuri, radarele, de orice tip, trebuie semnalizare cu 500-1000 de metri înainte, pe sensul de mers.

Schimbări vin și în privința contravențiilor. Astfel, șoferii care primesc amendă o vor putea plăti la jumătate în următoarele 15 zile.

Mai mult, și cei care au fost prinși de Poliție fără ITP la zi, vor rămâne cu talonul, dar vor fi obligați să își facă inspecția tehnică periodică în următoarele 15 zile.

Senatul a adoptat legea în 7 mai. Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat raport favorabil pe acest proiect de lege, săptămâna trecută. În acest caz, Camera este forul decizional, iar legea merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Close
Închide
  Close